RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ville gi hijab til elever


 
 
To etnisk norske førsteklassejenter ved Vahl skole i Oslo fikk brev med seg hjem med tilbud om hijab. Det var bare ment som en gest, sier assisterende rektor Grete Wahlmann til Adressa.

TØYEN: Det var i mars i år at SFO ved Vahl skole i Oslo, som har 95 prosent minoritetsspråklige barn, sendte med to jenter i førsteklasse et håndskrevet brev. «Kan (barnets navn) få en hijab fra SFO», sto det i brevet, som var underskrevet av SFOs baseleder.

Den ene familien skal ha reagert sterkt på forespørselen, og ingen av foreldrene ønsket at døtrene deres skulle få utdelt hijab fra skolen.

Jentene ønsket det selv

Assisterende rektor ved skolen mener at det var jentene selv som syntes det var fint med hijab.

Dette var bare en liten gest fra SFO. Det var to småjenter som hadde lyst til å pynte seg med flotte, fargerike og glitrende hijaber, og derfor spurte SFO om det var greit for foreldrene at de ga det til dem, sier rektor ved Vahl skole, Grete Wahlmann, til adressa.no.

Rektoren sier at skolen ønsket å høre med de foresatte når jentene ønsket å pynte seg med hijab.

- Foreldrene ønsket ikke det. Å bruke hijab er selvfølgelig et privat anliggende, og det er de foresatte som bestemmer dette ikke skolen eller jentene selv, sier Wahlberg.

Rektoren understreker ovenfor Adressa at de har hatt en god tone med foreldrene i ettertid. Begge jentene skal også ha sluttet på skolen, men det skal ikke ha direkte sammenheng med denne konkrete hijab-episoden.

Forby hijab

Hege Storhaug i Human Rights Service, reagerer meget sterkt på at SFO på skolen ville gi de seks år gamle jentene hijab.

Ansatte på Vahl skole promoterer hijab overfor etnisk norske elever, og vi vet at barn ønsker å være som alle andre. Dette viser at det eksisterer et stort hijab-press som vanligvis er usynlig, og det er hårreisende at et slikt brev sendes hjem til elever ved skolen. Majoriteten av kvinnene som går med hijab gjør det under tvang og press, og i Norge har vi ikke forstått at dette plagget skal signalisere dyd og renhet, sier Storhaug

Hun mener at hijab bør forbys i skolen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere