Ville ha finere torg – gårdeier tok grep

FIKSER: Håndverker Knut Erik Jacobsen fikser hullet med kald asfalt.

FIKSER: Håndverker Knut Erik Jacobsen fikser hullet med kald asfalt. Foto: FOTO: Anders Auberg

Arnfinn Hoel ville ha et finere Tonsenhagen torg, og lurte på hva som skulle skje med hullene i asfalten. Dagen etter fikset gårdeier opp – men bare midlertidig.

TONSENHAGEN: Tonsenhagen torg er en liten, men hyppig besøkt møteplass i Groruddalen. Med sin beliggenhet nær Årvoll og Linderud senter, er torget utsatt for stor konkurranse og lokale beboere ønsker å gjøre torget attraktivt og fint igjen.

Del på Facebook

Arnfinn Hoel er en av dem som mener det skal lite til for å forbedre helhetsinntrykket.

SE BILDESERIE HER:

– Jeg gjør ikke dette for å klage, men det er så lite som skal til for å få et fint torg. Det gjelder bare å fikse litt ting her og der, så blir det så mye bedre, sier han.

Les også: – Tonsenhagen torg må bli pent igjen

Tok grep

Inn- og utkjøringen fra parkeringsplassen har i lengre tid vist tegn til forfall fordi asfalten har løsnet. Kraftig regn fører til at asfalten eroderer, og vekten fra bilene som kjører over den nylagte asfalten fører til større og mindre hull.

Dagen etter at vi møtte Hoel på torget, kom håndverker Knut Erik Jacobsen fra Larre Eiendom og fikset problemet.

– Jeg er her hver høst og vår for å tette hullene. Kumlokket ligger lavere enn veien, og da slites asfalten rundt mye fortere ned, sier han.

Spesialist

Sten Sture Larre er gårdeier, og har med det også ansvaret for parkeringsplassen. Han er blitt klar over problemet med asfalten, og vil nå hyre inn en spesialist til å se på det.

– Vi er veldig opptatt av å få i stand torget. Nå har vi fylt på med asfalt igjen, men vi er nødt til å se på mer permanente løsninger. Vi kan ikke fortsette å fylle hullene på denne måten, så vi leier inn en spesialist til å se på det, sier han.

Nytt i mai

Sist gang Jacobsen fylte på med såkalt kald asfalt var i mai, og nå er det altså nødvendig igjen. Larre spekulerer i om det kan være et eksisterende asfaltlag under det øverste laget som gjør at små og store deler asfalt løsner.

– Det er noe eksperten vil finne ut av, men vi er veldig opptatt av å gjøre Tonsenhagen torg flott og attraktivt igjen, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.