RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ville levere anmeldelse ble kastet ut

Martin Shockry skulle levere en enkel anmeldelse på Sentrum politistasjon. Det endte med at han ble kastet ut av fire politibetjenter.

SENTRUM/GRØNLAND: Jeg hadde aldri hatt kontakt med politiet før, forteller Shockry, som har bodd i Norge i 19 år. I starten av mai dro han ned til Sentrum politistasjon for å anmelde et forhold som var skjedd ved Anker Studentboliger. Hans første møte med politiet ble ikke helt som forventet.
Jeg satt først og ventet en time i kø. Når det så ble min tur og jeg skulle levere anmeldelsen, sa den kvinnelige politibetjenten at jeg måtte dra til Grønland politistasjon. Det syntes jeg var merkelig, siden Anker ligger rett ved Sentrum politistasjon, forteller han. Shockry gjorde likevel som betjenten sa, og dro bort til Grønland politistasjon.
Der fikk jeg selvfølgelig beskjed om at jeg måtte anmelde forholdet på Sentrum politistasjon, sier han. En eksamensstresset Shockry ble irritert.
Politimannen på Grønland mente jeg burde rapportere betjenten på Sentrum, for hun hadde ingen grunn til å sende meg til Grønland, sier Shockry.
Frustrert dro han tilbake til Sentrum politistasjon, og satt seg ned og ventet for andre gang den dagen. Når det endelig var hans tur, ba han om å få snakke med vedkommende politibetjent som først sendte ham til Grønland. Hun sto rett i nærheten.
Det fikk jeg beskjed om at ikke var mulig, forteller han til Østkantavisa.

Dyttet ut

Shockry syntes det var håpløst å måtte sette seg ned med en ny politibetjent for å forklare saken sin en gang til. Han prøvde å fortelle at han nettopp hadde vært på stasjonen, men var blitt sendt bort til Grønland uten grunn. Det hjalp lite.
Han henvender seg til politibetjenten som sendte ham bort, litt høyt: "Unnskyld, kan jeg snakke med deg?", spør han irritert.
Men istedenfor å få snakke med vedkommende, hopper tre-fire betjenter over disken, og kommanderer han ut av lokalet. Shockry er forbannet, og vil ikke rikke seg. Han blir dyttet ut av lokalet.
Man blir så sint. Hvorfor kunne jeg ikke få beskjed om at de ikke hadde tid til å ta imot anmeldelsen, og heller bli bedt om å komme tilbake senere? spør han.
Jeg hadde ikke gjort noe kriminelt, likevel blir jeg behandlet som en kriminell, sier Shockry, som mener politiet ikke ville behandlet en etnisk norsk person på samme måte.

Kan klage

Janne Stømner, avdelingsleder for etterforskningsavdelingen på Sentrum politistasjon, bekrefter at Shockry var kommet riktig da han ville anmelde forholdet på Sentrum politistasjon.
I utgangspunktet skal man også kunne anmelde en sak hvor som helst, sier hun.
Hun kjenner ikke denne spesielle situasjonen, og kan ikke uttale seg om den eller det faktum at Shockry ble kastet ut da han hevet stemmen.
Det blir en vurdering i hvert enkelt tilfelle. Han kan eventuelt rette en skriftlig klage til politidistriktet, sier hun til Østkantavisa.

Jeg hadde ikke gjort noe kriminelt, likevel blir jeg behandlet som en kriminell
Martin Shockry

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere