RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ville Vesten ved Aker sykehus

De tidligere sykehusleilighetene til Aker sykehus preges av lovløshet og bråk døgnet rundt. Beboerne er fra seg, og tør ikke stå frem i frykt for hevn.

Sinsen: Lokalavisen Groruddalen har kommet i kontakt med en beboer i leilighetene som tidligere var øremerket de ansatte på Aker sykehus. Han vil ikke stå frem med verken navn eller bilde fordi han er redd for hva som kan skje.
De siste månedene har det vært helt forferdelig å bo her. Det er politirazziaer, til og med væpna, nærmest daglig, sier han forferdet.

Sprøytespisser på lekeplassen

Etter januar i år sa Aker sykehus fra seg ansvaret for leilighetene i Sinsenveien 56-74, og Fredensborg A\S tok over som utleier. Derfra har det gått i bratt nedoverbakke mener beboeren Lokalavisen Groruddalen har snakket med.
Det selges narkotika åpenlyst på plenen utenfor. Barna som bor her kan ikke leke fritt utenfor fordi det ligger sprøytespisser og annet farlig utstyr rundt over alt. Foreldre går stadig rundt og prøver å rydde her. Det er jo livsfarlig. Videre forteller han om prostitusjon som foregår i en eller flere av leilighetene. Ruter som knuses og dører som sparkes inn. Kamphunder går rundt. Det er reneste Ville Vesten- tilstander.
De som har flyttet inn hit er tydeligvis sosialklienter, kjenninger av politiet eller begge deler. Jeg tror de færreste jobber fordi de reker rundt her døgnet rundt. Og det er bare bråk og spetakkel.

Etterlyser ansvar

Selv ville han flyttet på dagen dersom han hadde hatt muligheten.
Dersom jeg hadde hatt penger ville jeg flyttet med en gang. Men slik er det uheldigvis ikke. Det er imidlertid mange jeg kjenner fra Aker sykehus sitt personell som har flyttet, sier han. Beboeren er meget misfornøyd med Fredensborg A\S sin overtakelse.
Vi får ikke svar når vi har sendt klager. Jeg har spurt om de ikke sjekker referanser på de de leier ut til, og fikk til svar at det ikke var vanlig prosedyre, sier han oppgitt. Han og flere andre av naboene er fra seg.
Hvordan kan det bli sånn? Dette var et fint sted å bo, men nå er det uutholdelig.
Lokalavisen Groruddalen har ikke lyktes å komme i kontakt med vedkommende som er ansvarlig for oppfølgingen før avisen gikk i trykken. Leif-Anders Vålås fra Stovner politistasjon informerte imidlertid kort om saken under åpen halvtime sist BU-møte i bydel Bjerke. Han sa da at politiet kjente til saken og jobbet med å finne ut av den.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere