Gå til sidens hovedinnhold

– Villeste jeg har vært med på!

For Tabanka Crew er Summersplash noe det villeste man kan være med på. I helga braker det løs igjen.

SENTRUM: – Ungdom vet hva ungdom liker, konstaterer Manzar Shan.

Lørdag arrangeres Summersplash for sjette gang med unge både foran, bak og på scenen.

– Det er Oslos største urbane, ukommersielle gratisfestival. I år flytter vi festivalen fra Rådhusplassen og inn på Sentrum Scene med plass til hele 1750 publikummere, forteller festivalsjef Henriette Vold

Fest på Sentrum Scene

Hun oppsummerer arrangementet på følgende måte:

– Empoverment er et ord jeg alltid bruker om Summersplash. Vi gir osloungdom inspirasjon og motivasjon til å utvikle sine talenter. Dette er folk som virkelig brenner for det de gjør.

Over 20 ulike artister og 8 dansegrupper skal sørge for en gedigen fest når dørene åpner klokka 18. Blant dem er Tabanka Crew, det største afrikansk-karibiske danse-crewet i Nord-Europa, kjent fra Norske Talenter. Dansegruppa har også tidligere deltatt på Summersplash-festivalen.

Mye unge talenter

– Det var en av de villeste preformancene jeg har vært med på! For oss er det viktig å kunne gjøre noe for unge i Oslo, uansett hvor annerkjente vi har blitt også utenfor byen, sier Omar Mohammed Ahmed fra Mortensrud.

Omar understreker også viktigheten av arrangementer som Summersplash for at unge talenter skal få en sjanse til å vise seg fram på en profesjonell scene.

– Bransjen burde bli mye flinkere enn de er i dag til å samarbeide med ungdomsklubber. Det er mye talent og mange gode mennesker der ute, sier han.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk