RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vin til humorsuppe


VIN: Vi tar en mild oppstrammer til suppen med det vanskelige navnet.
VIN: Vi tar en mild oppstrammer til suppen med det vanskelige navnet. Foto: Tore Sandberg
Dagens suppe trives best i lag med en tørr sherry eller noe friskt, hvitt og enkelt.

Det finnes mange varianter av Mulligatawny. Tom-Victors utgave er raus på grønnsaker og ikke minst tomat, som gir suppa en minestrone-liknende smak.

Med unntak av alle nøttene og det lille streifet av karri, er det lite her som minner om det fyrige, sterke og mektige indiske kjøkkenet. Til mat som er såpass lett og enkel må ikke drikkefølget være særlig krevende eller kraftig. Vi trenger letthet, friskhet og tørrhet og både hvitvin og hetvin kan fungere.

Som vanlig til suppe er sherry en god, forfriskende og leskende mulighet, og jeg anbefaler en tørr Fino eller Manzanilla. Blant de som er lettest tilgjengelig i distriktssortimentet synes jeg 12210 la Gitana Manzanilla, Hidalgo, Jerez, Spania. Kr 99,90/50 cl både strammer og frisker opp på en utmerket måte.

Dersom du heller ønsker bordvin til suppa, vil jeg absolutt anbefale å velge noe hvitt. Den tydelige parallellen til minestrone gir et signal om at vi ikke trenger å ta fram det tyngste skytset. Her kan de fleste fruktige, lette og friske italienske hvitviner fungere greit, om det nå er en Soave, Frascati, Orviteo eller lignende. En drue som fint kan legge seg inn, og samtidig gi et morsomt spill og litt spenst, er verdiccio. Dette er en meget anvendelig drue som stortrives med mat på bordet. Også her vil en enkel utgave fungere flott. Og blant de mange variantene som er tilgjengelig på polet foreslår jeg 45395 Verdicchio dei Castello di Jesi 2006, Sartarelli, Marche, Italia. Kr 129.90

Av Ole Martin Alfsen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere