*Nettavisen* Nyheter.

Vinderen- og Smestadkrysset av-og påkjøring Ring 3.

Etter mitt innlegg medio mars angående denne saken er det kommet 2 kommentarer som begge støtter åpning av rampene ved Holmenveien. Etter det jeg skjønner var det i sin tid lokale bydeklspolitikere som fikk stanset dette. Siden den gang er Vinderen bydel slått sammen med Røa og fått ny bydelsleder. Det skulle være interessant å høre hva dagens politikere mener om denne saken - det er valg til høsten.
Et alternativ hvis ovennevnte er helt "umulig" er å flytte bomstasjonen ved Gaustad forbi Essostasjonen i retning Ullevål Stadion. Da kan også Smestadkrysset avlastes og den gedigne "bompengefella" som lett lurer ikke lokalkjente som skal til Vinderen eller Gaustad til å kjøre innenfor for så å måtte kjøre rett ut igjen (ekstra inntekt for Staten). I tillegg er påkjøringen østover fra Slemdalsveien her svært risikabel når det er stor trafikk, det er nesten ikke mulig å komme seg over i de 2 venstre feltene. Så trafikksikkerhetsmessig vil det være en betydelig forbedring å flytte bommen lengre østover.
Mitt ønske er således begge deler - åpne rampene ved Lille-Vinderen og flytt bommen på Gaustad. Dette vil i disse miljøtider i tilegg spare oss for unødvendig co2- utslipp fra kjøretøy som pr idag må stå i kø i Smestadkrysset og kjøre lange omveier for å komme til sine bestemmelssted.
Reidar Biong
Ris

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.