RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vinderengutt inntar Moldejazz

Torsdag ladet vinderengutt og saksofonist Ola Asdahl Rokkones og bandkameratene opp på Spasibar.

Sentrum: - Det er bare helt utrolig å skulle få lov til å opptre på Moldejazz, gliser den unge saksofonisten.
Vinderengutten har studert saksofon ved musikkonservatoriet i Tromsø de siste fire årene, og er et kjent fjes i det unge jazzmiljøet i "Nordens Paris". Sammen med gitarist Jardar Westvik, pianist Pål Ovanger Stensland, bassist Andreas Amundsen og Tony Andrew Hanssen på slagverk, utgjør han kvintetten DripP!

Molde står for tur


- Vi er faktisk eneste nordnorske jazzband som opptrer på Moldejazzen, sier han fornøyd, og takker Nordnorsk Jazzsenter, Festspillene i Nord-Norge og Odd Ivar Bjørkelo for at de har kommet så langt.
Gutta i DripP! fikk den hyggelige beskjeden for en drøy uke siden, og bestemte seg for å ta en aldri så liten Tromsø-Oslo-Molde-turné. Og etter en vellykket åpningskonsert på Café Circa I Tromsø, var det søringene som skulle få oppleve ekte, nordnorsk jazz.

Jazz for alle

Asdahl Rokkones hadde oppfordret alle som var i jazzhumør til å møte opp. Og lurer du på hva jazzhumør er?
- Jazzhumør kan for eksempel være hvis du er veldig glad, eller litt blå. Eller kanskje svært forelsket, eller veldig trist. Musikken passer også både for rastløse og for den litt mer avslappa typen. Kanskje vi rett og slett kan si at det er noe for enhver smak? Ja, det kan vi, mener saksofonisten.
Og det var tydeligvis mange som hadde fulgt oppfordringen. Spasibar på Kunsthøgskolen ble raskt fylt opp, og Asdahl Rokkones hadde en egen, liten fanklubb i hjørnet.
Presterer kvintetten like bra i Molde som på Spasibar, har jazzelskere utvilsomt noe å glede seg til når Asdahl Rokkones og co. inntar scenen 22. juli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere