RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vinket farvel til barneparken


Avsluttet med kake: Nedleggelsen av Rognerudskogen barnepark ble markert sist fredag. Celine Elstein Ris og Sandra Linell koste seg likevel med kake på det som for de fleste ble betegnet som en svært vemodig dag.
Avsluttet med kake: Nedleggelsen av Rognerudskogen barnepark ble markert sist fredag. Celine Elstein Ris og Sandra Linell koste seg likevel med kake på det som for de fleste ble betegnet som en svært vemodig dag.
Barn, foreldre og ansatte tok sist fredag et siste vemodig farvel til Rognerudskogen barnepark.

Manglerud: Dette er så trist at himmelen gråter, sier Unni Veløy som i øsende regnvær hadde siste arbeidsdag i Rognerudskogen barnepark på fredag.

Ansatte, foreldre og barn var samlet til avslutning inne i den lille koselige hytta, og det ble servert pølser og kaker.

Epoke er over

Rognerudskogen barnepark åpnet i 1979, etter å ha blitt flyttet fra Manglerudskogen på grunn av store kostnader i forbindelse med opprettelse av toalett. Det var i sin tid fem barneparker i gamle Manglerud bydel. Fredag ble de to siste, Rognerudskogen og Haraløkka, lagt ned.

Det skal ha vært 162 barneparker i Oslo på midten av 80-tallet, nå er det toppen 15 igjen. De siste ti årene har nedleggelse av barneparkene vært diskutert flere ganger i året i bydelsutvalget.

Det er en epoke som er over, men alle har skjønt at dette måtte komme. Vi har vært usynlige lenge og blir ofte glemt. Jeg kommer til å savne det å være ute hele tiden, sier Unni Veløys som har jobbet i parken i ni år.

Dårlig informasjon

Over sommeren begynner hun i ny jobb i Treskeveien barnehage.

Jeg blir vemodig bare jeg begynner å snakke om å gå ut døra her for siste gang. Det har vært en kjempefin jobb og det blir rart å ikke jobbe her lenger, sier Unni Veløy.

Ikke alle barna er like heldige. Av de tolv barna i parken er det fortsatt fem som ikke har noe barnehagetilbud. Foreldrene som nå står uten barnehagetilbud er kritiske til behandlingen de har fått fra bydelen.

Det er respektløst at vi ikke har fått noe skriftlig informasjon fra bydelen om nedleggelsen. Vi har prøvd å kontakte bydelene, men de sitter bare og skylder på hverandre, sier Kai Ivar Thune og Monica Nikolaisen som ikke har barnehageplass for datteren Celine Thune.

Vi blir bare bedt om å ha is i magen og vente til etter sommeren, men hva skal man si til arbeidsgiverne våre, sier de oppgitt.

Dette er så trist at himmelen gråter

Unni Veløy

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere