Vinmonopol og abildsøtrafikk i Østensjø bydelsutvalg

VIL LAGE NY VEI: Utbyggerne av industriområdet inntil E6 ved Abildsø vil lage ny inn- og utkjøring sørover mot bommen i Skullerudbakken og Skulleruddumpa. Foto: Nina Schyberg Olsen

VIL LAGE NY VEI: Utbyggerne av industriområdet inntil E6 ved Abildsø vil lage ny inn- og utkjøring sørover mot bommen i Skullerudbakken og Skulleruddumpa. Foto: Nina Schyberg Olsen

Vinmonopol på Bøler og ny adkomst til næringsområdet på Abildsø er blant temaene i Østensjø bydelsutvalg mandag 15. september.

BYDEL ØSTENSJØ: I kveld avholdes høstens første møte i Østensjø bydelsutvalg (BU).

Lokalpolitikerne skal blant annet ta stilling til om et nytt vinmonopol på Bøler skal få salgsbevilling, og om det bør etableres ny adkomst til næringsområdet langs E6 på Abildsø.

Ja til vin og sprit?

I fjor ble det kjent at Vinmonopolet var på jakt etter lokaler til et utsalg på Bøler. Dette er noe mange i lokalmiljøet har ønsket seg lenge, i håp om at det kan vitalisere Bøler-senteret.

Nå ber Næringsetaten bydelen om en uttalelse i forbindelse med at Vinmonopolet søker om salgsbevilling for et nytt utsalg på nettopp Bøler senter.

Vinmonopolet planlegger ifølge sakspapirene et selvbetjent pol, med mindre de mottar tilbakemelding om at salg over disk er ønskelig.

Bydelsdirektøren har ingen innvendinger, og anbefaler BU å si ja til søknaden.

LES OGSÅ: Skåler for nytt pol på Bøler

Vil ha ny adkomst

Utbyggerne av næringsområdet langs E6 på Abildsø vil søke om å få ny adkomst fra Skullerudbakken og Skulleruddumpa.

Med en ny adkomst sørfra slipper trafikken til næringsområdet å kjøre via Abildsø-krysset og belaste Enebakkveien, Skullerudveien og Gamle Enebakkvei.

Etter flere alvorlige ulykker og et dødsfall i Enebakkveien er lokalbefolkningen og bydelsutvalget meget opptatt av alt som har med trafikk og sikkerhet i dette området å gjøre.

Nå får BU anledning til å uttale seg om forslaget til ny adkomst. Den skal gjelde for både nybyggene som etter hvert vil reise seg i steinbruddet og eksisterende næringsbygg syd for møbelbutikken Living.

LES OGSÅ: Bygger nye næringsbygg langs E6 på Abildsø

Variert sakskart

BU-møtet avholdes i Bølerlia 2 og starter med åpen halvtime for beboere klokken 18.30.

Blant de andre sakene er forslag om ny adkomst til skolene og idrettsanlegget i Plogveien på Manglerud, samt barnehagesituasjonen i bydelen.

Fullstendig sakskart finner du på bydelens hjemmesider.

LES OGSÅ:

Enebakkveien kan få strakstiltak i høst

Vil bygge nytt verksted i Skulleruddumpa

Manglerud bad fortsatt stengt

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.