RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vinn billetter til Norges nye elektronika-yndling


Kygo inviterer til fest i Oslo spektrum 17. desember.
Kygo inviterer til fest i Oslo spektrum 17. desember. Foto: Arkivfoto/promo (innfelt)
Kygo har tatt norske og internasjonale hitlister med storm det siste året. Nå skal 22-åringen fra Bergen fylle Oslos storstue i desember. Vinn billetter nå!

OSLO SPEKTRUM: Om de ikke hadde hørt om ham før, fikk det radilyttende publikum for alvor ørene opp for «Norges Avicii» denne sommeren.

Kygos remix av svenske Seinabo Seys «Younger» nådde førsteplassen på Norges offisielle hitliste, VG-lista Topp 20, den siste uka i mai. Der holdt låta stand i sju uker på rad. I skrivende stund er Kygo-remixen inne i sin 18. uke, nå på 8. plass.

Svar på ett spørsmål nederst på siden og vær med i trekningen av billetter!

Hør «Younger» her:

22 år gamle Kyrre Gørvell-Dahll hadde likevel sitt gjennombrudd med remixen ev Ed Sheerans «I See Fire». Han har senere remixet låter av blant andre Rihanna, Dolly Parton, Marvin Gaye og Ellie Goulding. Coldplay-vokalist Chris Martin bestilte selv en Kygo-remix av bandets «Midnight».

Ingen selvfølge å fylle Spektrum

Det er ingen selvfølge som norsk artist å kunne fylle selveste Oslo Spektrum, med 8000 seter. Nå skal den musikalske ferskingen Kygo prøve seg, og inngår dermed i selskap med artister som a-ha, Karpe Diem og Kaizers Orchestra.

I august spilte riktignok Kygo for 18.000 mennesker på den nye Findingsfestivalen på Bislett Stadion, med der var den svenske dj'en og elektronika-«kongen» Avicii (Tim Bergling (24)) det store trekkplasteret.

LES OGSÅ: Køkaos på ny festival på Bilsett stadion

Har ikke gitt ut egen musikk

Nå er Kygo klar til å trekke hordene under eget navn, og det uten å ha sluppet ene eneste original singel. Sjef hos konsertarrangøren Atomic, Per Osmundsvaag, mener likevel ikke det er «breialt» av bergenseren:

– Husk at vi solgte ut to Spektrum med Skrillex lenge før noen over 20 år visste hvem han var. Kygo har skapt et eget lydbilde innen elektronisk musikk, en sjanger som nå kanskje er større enn noen gang. Noe den utsolgte Findings-festivalen beviste, sier Osmundsvaag til VG, om artisten som nylig signerte kontrakt med plateselskapet Sony.

Nå gir vi deg muligheten til å vinne billetter til Kygo i Spektrum!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere