*Nettavisen* Nyheter.

Vinner smitt og smule

Cecilie Smith (12) fra Nordstrand holder stø kurs mot landsfinalene i alpint. Lørdag var hun overlegen i det første kvalifiseringsrennet i storslalåm.

SØRKEDALEN: Dette er bare det første rennet. Jeg må kjøre bra i ett renn til for å komme med, mente den nøkterne IRS-alpinisten.
I Cecilies tilfelle er det bare en formalitet. Det arrangeres i alt seks kvalifiseringsrenn til landsfinalene, eller alpin landscup som det heter fra i år. De to beste rennene i to ulike disipliner ligger til grunn for kvalifiseringen, der de 14 beste guttene og de 12 beste jentene går videre fra Oslo skikrets.
Hvis jeg kommer til finalene er det veldig mange gode som er med. Jeg skal å bli blant de fem beste, forsøker hun seg før hun må innrømme at hun nok ikke er fornøyd med mindre hun står på pallen. Gjerne helt øverst.

Til Andorra

Satsingen stopper ikke i bunnen av Wyller-løypa. I begynnelsen av februar skal hun reise utenlands og representere Norge for første gang. Som én av to norske jenter skal hun kjøre et barnerenn i Andorra.
Det høres gøy ut. Jeg vet ikke hvor gode de andre er, men jeg skal prøve å kjøre best mulig. Det blir moro bare å være med, tror Nordstrand-jenta.
12-åringen trener hver dag i ukedagene, og i likhet med flere andre pendler hun da til Ingierkollen fremfor mer lokale Ljan.
Jeg har kjørt for IRS hele tida, bakken i Ingierkollen er litt bedre enn på Ljan. Om sommeren løper jeg på Nordstrand, trener styrke og litt annet forskjellig, forklarer hun.

Sju sekunder foran

Cecilie vant suverent i jenteklassen, etter to omganger var hun over sju sekunder foran Mille Græsdal fra Ready. Til tross for at hun er helt overlegen i sin årsklasse, spenner hun ikke ambisjonsnivået for høyt med tanke på fremtiden.
Jeg vet ikke helt hvor god jeg skal bli. Jeg skal bare kjøre så lenge jeg vil og har lyst, sier Cecilie.
Også andre lokale løpere gjorde sine saker bra under kvalifiseringsrennet, Tiril Telje ble blant annet beste Ljan-løper på 19.plass. Mathias Wennberg fra IRS ble nummer fire i gutteklassen, mens Sindre Schjerpen ble nummer ti.

PS! For fullstendige resultater, se www.readyalpin.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag