RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vinni står på scenen sammen med Oslo-finalistene når regionsfinalen i Bandwagon arrangeres på Lillestrøm 28. september.
Vinni står på scenen sammen med Oslo-finalistene når regionsfinalen i Bandwagon arrangeres på Lillestrøm 28. september. Foto: Arkivfoto

Vinni og BigBang til Bandwagon

Bandwagon-finalistene fra Oslo vil dele scene med både Vinni og Bandwagon når regionsfinalen arrangeres i september.

OSLO: Det ble lovet 12 store musikkfester. Noe det også blir når regionfinalene i Bandwagon blåses i gang.

Nå er listen over band og artister som skal dele scene med lokale håp under de 12 regionfinalene i Bandwagon komplett.

Og artist-Norge har virkelig stilt opp på musikkonkurransen som gjennomføres av Amedias aviser – akkurat som bookingbyrået Mentometer lovet på forhånd.

– Ja, vi syns vi har fått til et bra oppsett, og det kommer til å bli en feiende flott musikkfest i slutten av september, sier daglig leder John Eivind Meland i Mentometer til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

LES OGSÅ: BigBang-vokalist Øystein Greni: – Vi gleder oss minst like mye som til sommerens festivaler

Tre konserter hver dag

En av utfordringene, foruten det faktum at det skal arrangeres 12 konserter i løpet av fire hektiske dager, har vært å forklare artistene hva Bandwagon – som startet i 26 lokalaviser i fjor – faktisk er.

– Bandwagon, som jo er et konsept i startgropen, er ikke like godt kjent blant alle de etablerte artistene. Likevel har det vært utelukkende positive vibber og tilbakemeldinger når vi har forklart hva dette egentlig er. Nå vet veldig mange hva det handler om, og nå har vi også fått 11 glimrende ambassadører for Bandwagon, smiler Meland.

Billettsalget til regionsfinalene er i gang, og billetter kan bestilles fra Billettservice.

Unik sjanse

For det er 11 kjente band og artister som fronter regionfinalene, og som dermed vil dele scene med finalistene fra hver avis. Flere av artistene tråkker også til på flere av arrangementene.

Timbuktu finner for eksempel veien til både Drammen, Skien og Førde, den sommerhete duoen i Karpe Diem skal dele scene med regionfinalistene i Tromsø, Haugesund og Bodø, mens Vinni holder hoff i Bergen, Gjøvik og Lillestrøm.

BigBang kjører løpet helt ut, og dukker opp på hele fire scener (Bergen, Skien, Gjøvik og Lillestrøm).

– Tenk deg å være en helt fersk artist og få lov til å dele scene med noen av disse så tidlig i karrieren. Det er en sjanse svært få får, så nå er det bare for alle der ute og sette seg ned og skrive låter for harde livet. For gulroten som venter de som er heldige nok til å komme til regionfinalen er stor, sier Meland.

Bare å glede seg

Mentometer har også tenkt på sammensettingen av artistene og bandene under regionfinalene.

– Det er to artister eller band som skal opptre på hvert sted, og vi har prøvd å sette opp forskjellige sjangre de store navnene representerer så godt det har latt seg gjøre i forhold til de stramme timeplanene slike artister har, forteller Meland.

Regionfinalene arrangeres i løpet av de to siste helgene i september. Deretter er det finale i Rock City i Namsos 16. november.

– Jobben vår er langt fra over, og vi har blant annet finalen å tenke på. Men nå er det første steget tatt, og det er bare å glede seg til de to helgene, sier Meland.

MØT NOEN AV OSLOS BANDWAGON-DELTAKERE:

KALKVATN: Kjempeseriøst tulleband

STILL CHANGING: Lag gladmusikk mot hverdagsblues

NEOSCOPIAN: – Vi bruker mye tid på feinschmecking

SIGNE EIDE: Har drømt om scenelivet siden hun var fem

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere