RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vinterderby fredag

Når du sitter med Lyns corner i hånden nå og lurer på hva du skal gjøre i morgen, så trenger du ikke lure mer.

Har du først bestemt deg for å kaste bort fem minutter av livet ditt ved å lese mine skriblerier, så er du nok såpass Lyn-interessert, at det som skal skje i Vallhall i morgen er noe du vil ha med deg.

Lyn og Vålerenga skal for tredje gang på tre år møtes til et vinterderby, og i alle de tidligere oppgjørene så har Vallhall blitt mer eller mindre full. Stemningen er den desidert beste for noen treningskamp i Norge, og begge lags supportere kommer til å gjøre det de kan for å psyke ut motstanderens spillere.

For Vålerenga betyr nok denne kampen ganske mye mer enn den gjør for Lyn, for dette er den eneste gangen i løpet av et år hvor de får føle på kroppen hvordan det er å vinne et derby, en følelse vi selvfølgelig beholder for oss selv når kampene faktisk betyr noe. De tre siste sesongene har Vålerenga vunnet vinterderbyene, og alle medlemmene i Vålerengens klan har etter kampen tatt T-banen eller gått hjem til sine leiligheter, og snakket om seriegull, om at derbyspøkelset endelig er borte, og at i år, så er det Vålerengas tur til å vise hvem som er storebror på banen.

Men vi vet jo alle hvordan historien går, og skal jeg være helt ærlig så synes jeg det er helt ok at Enga vinner denne kampen, så lenge vi tar våre seks poeng fra dem i serien. Men jeg satser selvfølgelig på at vi vinner, og regner med en spennende og morsom treningskamp, i skarp kontrast til de blodfattige kampene vi vanligvis spiller utendørs i minus 10.

Etter kampen er selvfølgelig alle Lyn-venner invitert til Paddys, Bastionens framifrå stampub som ligger over Saga kino ved Nationaltheatret, hvor det kommer til å bli fullt av Lyn-fans, litt festing og hygge utover de små nattetimer. Etter en beinkald vinter med litt for mye av smilet til Tora Berger, og litt for lite Diego Guastavino, kan litt samvær med likesinnede være akkurat det man trenger, så hyggelig om du kommer innom.

Ha en strålende helg, også ses vi på Paddys i morgen. 3 X Lyn.Joachim Westher Andersen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere