RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vinterens mest etterlengtede eventyr!


Etter tre års fravær har Reisen til Julestjernen premiere på Nationaltheatret lørdag 30. oktober.
Etter tre års fravær har Reisen til Julestjernen premiere på Nationaltheatret lørdag 30. oktober. Foto: ALLE FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Reisen til Julestjernen er tilbake!

Nationaltheatret: Over 40 skuespillere og dansere, 5 kilo glitter, 150 kostymer og 100 kostymeskift. Etter tre års fravær er Nationaltheatrets juvel, Reisen til Julestjernen, endelig tilbake! De over 40 unge danserne fra barneballetten gleder seg stort til premieren lørdag 30. oktober.

Spreke smånisser:

– Jeg tror kanskje jeg synes det er morsomst å danse, men jeg er ikke helt sikker. Det er ihvertfall sikkert at det er veldig gøy å være med i Reisen til Julestjernen igjen, sier Maria Foss Aaserud (9).

«Nisse-Per» Helga Smestad (8) er hjertens enig.

– Man blir sprek av å danse, sier hun fornøyd.

– Som mors kjøttkaker

Forestillingen om Prinsesse Gulltopp, kongen, dronningen og, ikke minst, den onde greven, ble satt opp på Nationaltheatret for første gang i 1924. I 2007 fikk juleeventyret ny drakt, signert regissør Kjetil Bang-Hansen og scenograf John-Kristian Alsaker og årets forestilling er den 23. i rekken.

– Det er som å komme tilbake til mors hjemmelagde kjøttkaker. Reisen til Julestjernen har vært en tradisjon og en institusjon siden premieren i 1924, sier regissør Kjetil Bang-Hansen.

Han er klar på hvorfor nettopp denne forestillingen har blitt trykket til publikums bryst gjennom alle disse årene:

– Det er et totalteater! Med lys, musikk, sang, tale og all den skjønnheten «Reisen til Julestjernen» formidler er den som en gave til barn i alle aldre!


 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere