RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vinterfarten er 60


Fra mandag er det igjen klart for noen måneder med lavere fart på E6/Store Ringvei og Trondheimsveien.
Fra mandag er det igjen klart for noen måneder med lavere fart på E6/Store Ringvei og Trondheimsveien. Foto: Arkivfoto: Arne Vidar Jenssen
1. november er den offisielle startdato for vinter. Da senkes farten til 60 km/t på E6/Store Ringvei og du kan kjøre med piggdekk.

OSLO: De siste par ukene har det vært nok av tilbud på omlegging fra sommerdekk til vinterhjul. Verksteder overgår hverander med gode tilbud, og skolekorps har lagt omlegging inn som en aktivitet knyttet til loppemarked.

Fra mandag har du til og med lov til å kjøre med piggdekk – om du betaler «avlat».

1. november er med andre ord datoen for når man bør være forberedt på vinterføre, og det skulle forundre oss mye om det ikke blir mange som pådrar seg vond rygg kommende helg.

Hjulmutrene har jo en egen evne til å sette seg godt fast.

Men det er ikke bare omlegging til vinterdekk som forbindes med overgang til ny sesong. Fra første november innføres også vinterhastighetsgrense på 60 km/t.

Dette har vært praktisert i mange år på E6/Store Ringvei og på Trondheimsveien. Det har vært sterke diskusjoner om effekten av å senke farten fra 80 til 60 km/t. Målinger viser nemlig at mange bare meget forsiktig løfter foten fra gasspedalen. Men målestasjonene på blant annet Manglerud har vist noe lavere luftforurensning ved lavere fart. Noen mistenker at rengjøring av veiene også vinterstid har vært vel så effektivt.

Men uansett – fra første november gjelder både reglene om piggdekk og vinterhastighet.

Noe å merke seg! For ellers kan det bli dyrt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere