Gå til sidens hovedinnhold

Vinterglede i Skøyenparken

Vinterdagen til Bryn Vel ble en stor suksess, med sol og hundrevis av glade lokalbeboere.

SKØYENPARKEN: Lørdag 12. mars inviterte Bryn Vel til vinterdag i parken ved Nordre Skøyen hovedgård.

Strålende sol og ekstremt godt oppmøte gjorde dagen til en fest.

Skiløype, akebakke, reinsdyr, lassokasting, lavvo, matutsalg, bål til å varme seg på og halmballer til å sitte på ble satt pris på av publikum.

Rein og Rudolf på besøk fra Kautokeino

Reinsdyra Rein og Rudolf ankom en hage i nærmiljøet på fredagen.

– De hadde kjørt den lange veien fra Kautokeino sammen med reindriftssame og Farmenvinner Mikkel Isak Eira, forteller Liven Buer Lærum i Bryn Vel.

Lørdag ble de flyttet til Nordre Skøyen Hovedgård.

– Det er ikke hverdagskost med reinsdyr i Tigerstaden. Men i anledning at Bryn Vel fyller 100 år, kom de altså den lange veien, sier Liven Buer Lærum.

– De hadde med stor nistepakke med reinlav og koste seg sammen med oss!

Skirenn og lassokasting

For å reklamere for vinterdagen kjørte vellet rundt i veteranjeep med banner og megafon.

– Allerede en time før start strømmet folk på! Han som fikk startnummer 1 i skirennet, hadde vært på plass helt fra klokken 10 om morgenen, forteller Liven Buer Lærum.

Etter ham kom det 170 andre barn som gikk skirenn. Stor eller liten løype bestemte de selv underveis. Dette var uhøytidelig moro og det vanket gullmedalje på alle.

– Vi hadde satt opp massevis av norske flagg, og fra høytalerne lød Holmenkollmarsjen, Gammel Jegermarsj ogstorbandmusikk. Vi fikk også besøk av Arman og Pelle, på henholdsvis bass og torader. Det var superkoselig, sier Liven Buer Lærum.

Etter skirennet var det veldig spennende for barna å forsøke å unnslippe lassoen til Mikkel Isak Eira.

– Den han ikke klarte å fange, fikk premie! Det var også noen lekne voksne som utfordret reindriftssamen! Moro var det, sier Liven Buer Lærum.

Måtte handle mer mat

På menyen sto det wienerpølser, hamburgere, viltgryte med potetmos og hjemmelagde sveler. Buljong, solbærtoddy, kaffe og brus hørte med.

– Absolutt hele dagen sto det tyve til seksti mennesker i svelekø. Det tok aldri slutt, før vi koblet fra strømmen på slutten av dagen, sier Liven Buer Lærum.

– Vi forsøkte å telle folkemengden, men det var en umulig oppgave. Vi kom til at det må ha vært rundt 700 mennesker der da vi telte, og matsalget bekrefter det høye antallet, sier Liven Buer Lærum.

– Heldigvis var det lørdag, for vi var ute og kjøpte mer av alt for å kunne mette flest mulig, forteller hun.

Mange kom og gikk, så vellet undres om det kan ha vært så mange som tusen mennesker innom i løpet av dagen.

Verdens beste nabolag

Bryn Vel er strålende fornøyd med arrangementet.

– Det var bare blide mennesker, både publikum og den store dugnadsgjengen. Det ble slått av mang en hyggelig prat med gode naboer, vi serverte god mat og drikke, det var mye å finne på og trygge rammer, sier Liven Buer Lærum.

– Vi bor i verdens hyggeligste nabolag, og håper at vellets jubileumsfeiring som sprer seg utover hele året vil bidra sterkt til å knytte bånd og gjøre det enda bedre å bo her for alle!

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus