RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sognsvann i sin vakreste vinterdrakt.
Sognsvann i sin vakreste vinterdrakt.

Vinteridyll

Trærne kaster skygger over de uttallige fotsporene i den hvite snøen, og solen titter frem. Det er mandag formiddag og Sognsvann har allerede lokket til seg både mennesker og dyr.

SOGNSVANN: Sognsvann byr på mange turmuligheter, og området for seg selv er en fryd for øyet.

Glade turgåere

Ester Knudsen og Annkristin Torp er er ivrige turgåere, og er ved Sognsvann flere ganger i uken. Damene nikker seg enige om at turene om vinteren er best når det er mye snø.

Lite is og mye snø er et godt utgangspunkt for en luftetur på vinterstid. Da liker vi å gå tur med hundene våre eller å stå på ski på fjellet, smiler Annkristin før de to trasker videre.

Langrennsski

Innsjøen på Sognsvann har frosset til is i løpet av vinteren, og en ivrig dame på langrennsski er på vei over til den andre siden. Ned stien triller Stine Merete Bergum på en barnevogn. Hun er ute på tur med Frydenhaugen Studentbarnehage.

Vi er veldig sjeldent ute på tur. Barna er jo så små, så det byr på utfordringer. Men dagen i dag er helt perfekt. Vinteren er så fin, også kan jeg jo stå på langrennsski! sier Stine Merete.

Fra København

Solen trenger seg mellom trestammene, og lyser opp ispartier på stien. På parkeringsplassen ved bommen står det mange biler. En liten gruppe med pensjonister bryter stillheten med høylydt latter. Benkene rundt Sognsvannkiosken ser like ensomme ut som kiosken. Den hvite snøen har lagt seg som et slør på bakken, og hviler under skoene.

En oransje boblejakke kommer til syne, og kontrasten er tydelig. Boblejakken er det Pia Sørensen som bærer. Hun bor egentlig i København, men er ofte på besøk i Oslo.

Når jeg først er i Oslo, går jeg en tur rundt Sognsvann. Det blir litt for langt for meg å dra til Tryvann. Så lenge det er snø er vinteren fantastisk! Jeg liker å kjenne at det knaser under skoene, sier Pia med glimt i øyet.

Liker ikke vinteren

Reidar Evensen bor på Torshov og er ute på sin daglige spasertur rundt Sognsvann.

Enten går jeg tur rundt Sognsvann, eller så tar jeg turen til Ullevålseter. Jeg er ikke noe spesielt glad i vinteren, men jeg er fornøyd så lenge jeg får gått en tur. Så holder jeg meg oppegående, sier han og småjogger nedover stien og forsvinner i skyggen av trærne. Et ekorn sprinter forbi Sognsvannskiosken. En behagelig stillhet preger området.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere