RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vinterparadis på Bogstad

For tiden diskuteres det i pressen om den foreslåtte kunstfrosne skøytebanen på Bogstad Golfbane. Den er kostnadsberegnet til anslagsvis mellom 30 og 40 mill. kroner. Årlig drift og vedlikehold er ikke antydet.

Tegninger og beskrivelse av garderober, toaletter, klubbrom, lagerrom, garasje og rom for kjølemaskiner og ventilasjon er utelatt, hvilket er interessant i forbindelse med nåværende bebyggelse.

Man kan jo spekulere i om dette er på grunn av plasseringen innenfor markagrensen.

Undertegnede har bodd i nærområdet i mange år og kjenner godt lokalmiljøet gjennom sport og friluftsliv.

Det er blitt foreslått alternative steder for isanlegget, og jeg slutter meg til forslaget av området ved FO-bygget ved Gardeleieren. Dette blir gangavstand til 5 skoler. En eventuell svømmehall bør også med fordel plasseres her.

Vi som sogner til Bogstad-området, er meget privilegert for de friluftsaktiviteter vi har i dette "helårsparadiset" helt gratis.

Her kan nevnes at vi nettopp hadde jule- og nyttårshelgen med skøyteparadis for hundrevis av skøyteløpere på Bogstadvannet. Også masse folk med sparker og kjelker. Et yrende liv var det også sist helg midt i januar med skiløpere, kjelker og lignende på golfbanen og Bogstadvannet. Her trengs kun 2 cm snø.

De fleste sport- og idrettsaktiviteter kan foretaes i dette "helårsparadiset" foruten ski- og skøyteaktiviteter som nevnt. Her kan nevnes noe golf, bading, roing, padling, fisking, orientering, terrengløp og trening med modellfly. Det må ikke glemmes vanlig turgåing for unge og gamle med bær og soppsanking i sesongen.

Kulturlandskapet rundt Bogstadvannet med golfbanen, Bogstad Gård og nærliggende skogsområde er et unikt kultur -og friluftsområde som må vernes.

La også det gamle kulturminnet Ankerveien med sin allé og steingjerde ligge i fred for inngrep av moderne lysmaster og neonlys, samt betongkonstruksjoner og støy fra brøytemaskiner.Gunnar Osland

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere