Vinterparadis på Finnerud

Forberedelser til skisesongen er i full gang på et av Nordmarkas kieldorado, Finnerudplassen aktivitetssenter.

Finnerud: - Meld deg på til skidager på Finnerud nå, oppfordrer Ruth Wiberg Ekren fra Røa, som er en av de frivillige innen Røde Kors organisasjonen.
Finnerudplassen aktivitetssenter eies og drives av Oslo Røde Kors. Senteret ligger i hjertet av Nordmarka, to mil innover Sørkedalen.
- Vi vil være et tilbud til alle som ikke så lett kan nyte friluftslivets gleder på egenhånd. Hovedmålgruppene våre er eldre og handikappede, informerer senterleder Jarle Opseth.
Senteret kan også benyttes til andre formål i tråd med prinsippene for virksomheten og avtalen med skogvesenet.
- Som gjest på Finnerud får du naturopplevelser, ro, trygghet, glede og spenning. Vi ønsker at folk som besøker oss skal oppleve en annerledes hverdag i form og innhold, sier Opseth.

Trygt

- Vi tar godt vare på folk som finner veien opp hit. Ingen går alene, og skulle du falle mens du er ute på tur, vil det alltid være noen til å hjelpe, sier Ruth Wiberg Ekren.
Vel 20 frivillige hjelpere følger godt under kurs i hjerte- og lungeredning, en del av forberedelsene til skisesongen.
- Vi har ikke noe "førstemann opp på Glåmene". Her på Finnerud får alle tilbud om tur etter eget tempo. Vi planlegger ulike traseer, og vil være så godt forberedt som mulig til å ta imot eldre i alle aldre, forklarer Olav Folkestad, en av fire i lederteamet for de frivillige.
I vinterhalvåret er hovedaktiviteten på Finnerudplassen skidager for pensjonister, en aktivitet som har pågått siden 1984 til stor glede for mange av byens pensjonister. De som ikke ønsker eller kan gå på ski, er velkommen til turgåing eller peiskos. 20 frivillige, fordelt på to dager i uken, hjelper til med arrangering av sosial hygge, skiturer, turer på beina, kos foran peisen og kaffe med vafler.

Kanskje kommer Kongen

- Det er mange kne-, hofte-, og kreftopererte og andre med spesielle utfordringer som benytter seg av dette tilbudet. Den eldste som har vært med var 95 år, informerer senterleder som inviterer byens pensjonister til fine dager på Finnerusplassen.
I 2006 rundet senteret 80.000 besøkende siden åpningen 26.oktober 1982. Det er mulig å bestille besøksdag for 2007 allerede nå, og påmeldingen til skidagene er i gang. Neste år har aktivitetssenteret 25-års-jubileum, og selveste Kongen vil bli invitert. Det var HMK Kronprins Harald som stod for den høytidelige åpningen av senteret for 25 år siden. Han plantet et, nå frodig og stort, lønntre på gårdstunet og håpet på "lønn for strevet" på Finnerudplassen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.