RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viqueens-kvartett ble verdensmestere i cheerleading


Jentene fra Viqueens vant VM i øvelsen "al girl group stunt" i cheerleading.
Jentene fra Viqueens vant VM i øvelsen "al girl group stunt" i cheerleading. Foto: Foto: Knut Øydna
Jentene fra Viqueens representerte Norge i øvelsen «all girl group stunt» og gikk helt til topps.

RYEN: Nanna Aaserød, Kine Olsen, Pernille Halvorsen og Lina Therese Lindblad leverte en perfekt rutine og vant historiens første norske gull i Cheerleading. 

– Vi hadde en god finale hvor det meste klaffet. Nå kan vi kalle oss verdensmestere i cheerleading, det er en deilig følelse, sier jentene. 

Se video fra «all girl premier» her: 

 

Trener mye

Det var totalt 18 nasjoner som deltok i verdensmesterskapet foran et fullsatt Disney world resort i Orlando, Florida. 

– Vi var kjempenervøse før vi skulle gjøre rutinen. Det var veldig mye mennesker i hallen, men vi hadde med en heiagjeng fra Norge og det la en liten demper på nervene,sier Kine Olsen.

I øvelsen «all girl group stunt» er det fire utøvere. Tre står på bakken og hiver fjerdemann opp i luften, og hun skal utføre forskjellige triks. Rutinen blir bedømt av et dommerpanel som setter en poengsum for vanskelighetsgrad og kreativitet. 

– Vi har trent veldig mye sammen og terpet på den samme rutinen, det har gitt resultater. Vi har kanskje ikke mest kvalitet på trening, men vi har definitivt vært mest på trening. Vi kjenner hverandre godt og vet hva våre styrker og svakheter er, sier Nanna Aaserød.

–  Vår største styrke som gruppe er at vi har veldig god kontroll på de vanskeligste triksene. Vi får til triks som andre nasjoner sliter med, det var en fordel for oss i denne øvelsen, sier Lina Therese Lindblad.

LES OGSÅ: – Jeg liker å være den som er på toppen av pyramiden

LES OGSÅ: Forebyggende arbeid som «funk'er»

Slo USA

Jentene var mest fornøyd med å slå storfavoritt USA på hjemmebane i Orlando.

– Det er det aller største man kan gjøre. USA dominerer denne sporten og har alltid vært den beste nasjonen. De hadde hjemmepublikummet i ryggen, så det var stort å slå dem, sier jentene. 

Det var totalt seks øvelser i årets verdensmesterskap i cheerleading. I tillegg til førsteplassen i «all girl group stunt» ble det også en andreplass i «all girl premier».

– Med resten av landslaget fikk vi sølv i «all girl premier», noe som egentlig var litt forventet ettersom det vår sterkeste øvelse. I de andre øvelsene ble det ikke helt klaff, men totalt sett så var det et godt mesterskap. Vi viser at vi er blant verdens beste nasjoner, sier Olsen.

Cheerleading har vokst i popularitet i Norge de siste årene, men er fremdeles en liten sport. Det ønsker jentene å gjøre noe med.

– Cheerleading er en veldig stor sport internasjonalt, mye større enn man skulle trodd. Det er bare i Norge at sporten er forholdsvis liten, så det er rart at vi er såpass gode. I USA er det en helt annen verden, alt er mye større der borte. Når vi vinner VM og fortsetter å levere gode resultater blir det forhåpentligvis flere som får øynene opp for cheerleading i Norge i fremtiden, sier Kine Olsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere