RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Til mandag er det skolestart igjen, og flere tusen 6-åringer skal bevege seg ut i trafikken for første gang alene. Trygg Trafikk oppfordrer til å vise hensyn. ARKIVFOTO
Til mandag er det skolestart igjen, og flere tusen 6-åringer skal bevege seg ut i trafikken for første gang alene. Trygg Trafikk oppfordrer til å vise hensyn. ARKIVFOTO

Vis hensyn

Førstkommende mandag skal igjen flere tusen Oslo-barn ut i trafikken på egen hånd. Nå oppfordrer Trygg Trafikk bilister om å vise hensyn.

OSLO ØST: Å gå eller sykle til skolen gir både frisk luft og bevegelse, og en god start på skoledagen i tillegg til en reell helsegevinst, sier Henriette Øien, avdelingsdirektør i Helsedirektoratet.
De siste åra har det vært stadig større fokus på helsegevinsten ved å la barn gå til skolen. Men med hovedstadens rushtrafikk som bakteppe er det mange foreldres store skrekk å skulle slippe poden alene ut på veien. Derfor oppfordrer nå Trygg Trafikk både foreldre og bilister til å ta hensyn i trafikken, særlig der skolebarn ferdes.

Følg barna

Barn lærer lite av å sitte i baksetet. Foreldre bør ta seg tid til å gå sammen med barna til skolen, i stedet for å velge bilen, oppfordrer Trygg Trafikks direktør Kari Sandberg, som håper årets skolestart kan bidra til at flere barn bruker beina til skolen.
Trygg Trafikk oppfordrer også flere foreldre om å gå sammen om å lage følgeordninger, der en voksen følger flere barn.

Kjør sakte

Samtidig oppfordres bilister som ferdes i områder der det er skolebarn om å senke farten.
«Vær derfor forberedt på at barn oppfører seg annerledes i trafikken enn du selv ville gjort» er mantraet fra Trygg Trafikk, som ber bilister huske at barn ofte er impulsive og at de har både dårligere sidesyn og evne til å høre hvor lyder kommer fra.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere