RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vis mer ansvar

Stasjonssjef ved Manglerud politistasjon, Gro Smedsrud, ønsker å appellere til folks ansvarsfølelse, uten å skremme, gjennom kampanjen "Aksjon skolevei".

Manglerud: Det er mange barn som skal ut i trafikken i tiden framover, og mange av dem tar fatt på skoleveien for aller første gang. Det er derfor viktig å vise hensyn og sørge for at veien til skolen blir trygg for alle, mener Gro Smedsrud ved Manglerud Politistasjon.

Alle må ta ekstra ansvar, og kjøre forsiktig der skolebarn ferdes, sier Smedsrud. Politiet kommer til å ha ekstra fokus på steder hvor det har oppstått spesielt farlige situasjoner tidligere.

Vi stopper ofte foreldre som kjører barna sine til skolen selv og som ikke tenker på at andre barn ferdes langs den samme veien, forteller Smedsrud, som også vil oppfordre alle til å sikre barna sine i bilen.

Det er viktig å vise hensyn hele tiden, men vi vil at folk skal vise spesielt hensyn nå ved skolestart, sier hun.

Skriftlige reaksjoner

Under "Aksjon skolevei" vil politiet ta i bruk skriftlige reaksjoner som gebyr og forelegg der de mener folk kjører hensynsløst eller for fort.

Vi ønsker ikke å skremme foreldrene gjennom denne kampanjen. Først og fremst skal vi sette fokus på at trygge skoleveier er et felles ansvar, sier Smedsrud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere