*Nettavisen* Nyheter.

Viser historier fra byen

Tone Stern Bergersen (38) ønsker å fortelle historier fra byen og ønsker at bildene skal vibrere. Foto: Foto: Trine Dahl-Johansen

Lørdag 4. september inviterer Tone Stern Bergersen (38) til vernissage på utstillingen Stories from the city. Utstillingen blir hengende på Vøienvolden gård til 19. september.

Klikk på bildet for å forstørre.

Får å få rette linjer bruker Tone metervis med maskeringstape. Foto: Foto: Trine Dahl-Johansen

SAGENE: - I denne utstillingen tar jeg for meg temaet nettverk og kommunikasjon. For meg er temaet egentlig gammelt, for det var det jeg også jobbet med som oppgave da jeg studerte i London. Jeg er også opptatt av bybildet i kontrast til landlige omgivelser. Det er liksom noe som vibrerer. Derfor er plasseringen på Vøienvolden gård helt perfekt. Jeg håper mine bilder til de brune veggene i stabburet vil bli en slik kontrast at de nærmest hopper ut av veggene, sier hun.

Håper på følelser

Den forrige separatutstillingen Tone hadde var for ti år siden. Ønsket om å etablere Vøienvollen gård som et senter for kultur, mat og vin traff noe hos henne. Derfor har hun jobbet på spreng i hele sommer for å lage bildene spesielt til denne utstillingen. Hun forteller at det er en råd tråd gjennom hele utstillingen, men bildene står like godt separat.

- Hvert bilde må hver for seg ha sitt eget liv og uttrykk. Jeg håper folk skal få en følelse og at bildene kommuniserer noe når de ser på dem. De bør ikke nødvendigvis se det samme som jeg har tenkt når jeg laget dem, sier hun mens hun flytter på en diger haug med maskeringstape.

- Det har blitt noen av disse haugene denne sommeren! ler hun.

Fliselim

Tone bruker mange ulike teknikker. Noen av bildene er laget med fliselim, andre har hun brukt en gammeldags fyllepenn og oljemaling på.

- Jeg er ganske gammeldags og alle mine bilder er på lerret. Jeg er ikke så opptatt av å skrike med bildene mine. Jeg er ikke en sånn person, så det ville bare ha virket påtatt.

Bildet må lande

Kunstneren innrømmer at ikke alt er helt ferdig til utstillingen, men tar det ganske rolig, for det er fortsatt noen dager igjen.

- Det har vært kjempegøy å lage disse tolv bildene, men nå begynner jeg å bli litt tom. Om de siste bildene mine ikke holder mål, kommer jeg ikke til å bruke dem i utstillingen. Heldigvis er det jeg som avgjør hvilke bilder som skal med. Noen ganger skurrer et bilde og lager ikke harmoni i kroppen. Jeg vet med en gang når et bilde lander, for jeg får ro i kroppen.

Likevel betror hun Østkantavisa at hun har sommerfugler i magen.

- Jeg sover ikke så mye om natta nå, men man må ha litt nerver som driver en litt. Uten det klarer man ikke å prestere gode ting. Som kunstner er man sin egen motivator og regissør og man må gå litt i dypet - for det skal koste litt.

Pregløs bydel

Hun bor selv rett nedenfor Vøienvolden gård, og drømmer om at Sagene skal bli en bydel med litt mer sjel.

- I Berlin har hver bydel sin baker, sin kafé og de er stolte av å tilhøre der. Sagene er ganske pregløs, men vi som er unge har lyst til å gjøre noe med det. Selv om vi har fått et digert Storo senter skaper ikke det tilhørighet. Det må foregå ting i bydelen som gjør at folk trekker sammen. Det er noe av det vi håper vi kan får til med Vøienvolden gård, sier hun og ønsker alle velkommen til utstilling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.