RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viser nyoppusset østkantfilm


Barnedåpen: Aase Bye som Alvilde, Leif Amble-Næss som gjendøperen, Einar Sissener som Harald og Agnethe Schibsted-Hansson som Dobbelt-Petra. Begge foto: Nasjonalbiblioteket
Barnedåpen: Aase Bye som Alvilde, Leif Amble-Næss som gjendøperen, Einar Sissener som Harald og Agnethe Schibsted-Hansson som Dobbelt-Petra. Begge foto: Nasjonalbiblioteket
Den store barnedåpen fra 1931 er uløselig knyttet til Oslos østkant gjennom forfatter Oskar Braaten. Nå vises den i nyoppusset versjon.

Torshov/SENTRUM: Filmen, som var Norges aller første lydfilm, vises for første gang i nyrestaurert digital utgave på Cinemateket torsdag 12. mars.

? Den er komplett med scener som tidligere har vært ansett som tapt, skriver Norsk Filminstitutt i en pressemelding.

Gunnar Iversen, som er professor i filmvitenskap ved NTNU, innleder om den første norske lydfilmen, som er basert på Oskar Braatens komedie fra 1925.

Oskar Braatens varme folkekomedie fra det Oslo som den gangen var nær fortid, hadde vært en stor suksess på teater. Hovedpersonen i Den store barnedåpen er Alvilde (Aase Bye), som har fått et barn utenfor ekteskap. Filmen følger hennes kamp med ekle kapellaner og andre problemer fram til hun kan gifte seg med skikkelige Harald og sørge for barnedåp både for egen og andres «løsunger».

? Oskar Braaten var altså forut for sin tid ? blant annet skildrer han den første hjemmeværende pappaen i norsk film, heter det i pressemeldingen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere