*Nettavisen* Nyheter.

Viser vei

Med elevbedriften "The Shoppingguides" har seks jenter fra Høyenhall skole gjort hobby til levebrød.

Høyenhall: Niendeklassingene på Høyenhall skole driver i disse dager med entreprenørskap og har opprettet en rekke ulike elevbedrifter.

Seks jenter har i denne forbindelse valgt å fokusere på sin interesse for shopping.

Vi er veldig glade i å shoppe, så vi lager og selger shoppingguider om kjøpesentre i sentrum, forteller Kristin Berteig Zeiner, Maria Kongsvik, Lina Chahine, Fay Michelle Sneen, Julia M. Larsen og Ida Goplen Gulliksen.

Bedriften The Shoppingguides ble etablert ved å selge andelsbrev til snille foreldre. Så reiste jentene rundt til kjøpesentre og samlet inn informasjon om alt fra åpningstider til antall butikker, i tillegg til at de har laget småstoff som butikkomtaler, De 10 shopping-bud og "What's hot og What's not".

Alt er samlet i en nyttig brosjyre, som produseres ved hjelp av en datamaskin, printer og ikke minst deres egne hender i en leilighet i Rugveien.

Det er skikkelig samlebåndsproduksjon og godt samarbeid, forteller de nevenyttige jentene.

Dette er helt annerledes enn vanlig skole og utrolig morsomt. Vi får bestemme mye mer selv og da blir vi mer engasjert, fastslår de.

Overskudd gir klassetur

I tillegg til lange dager på "fabrikken", er jentene ute i felten og selger produktet sitt.

Målgruppen er jenter og damer fra cirka 15-30 år, men vi har solgt mest til eldre som er veldig snille og gjerne betaler litt ekstra. Da vi sto på Manglerud senter solgte vi 36 brosjyrer på to timer, sier jentene fornøyd.

60 nye brosjyrer er under produksjon mens lokalavisen er på besøk, hvorav fem skal til et sentrumshotell.

Vi har inngått en avtale om at to av disse skal være på engelsk, opplyser jentene, som håper at de skal gå med et par tusen kroner i overskudd når bedriften avvikles.

Overskuddet skal brukes på klassetur til Polen med De hvite busser, avslutter jentene.

Vil du ha mer informasjon om elevbedriften kan jentene kontaktes på theshoppingguides
@hotmail.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag