*Nettavisen* Nyheter.

Visste ikke om skoletomt

Byråd Øystein Sjøtveit visste ikke at Storebrandtomten var vurdert som velegnet til skole- og barnehageformål. Foto: Foto: Arkiv

Finansbyråd Øyvind Sjøtveit «ga bort» Storebrandtomten selv om utredningen viste at tomten var velegnet som skole og reguleringen var i gang.

GRESSBANEN: Bydelspolitikerne mener Storebrandtomtens plassering midt i bydelen, med idrettsanlegget Gressbanen rett over veien og med god kommunikasjon og gåavstand fra alle kanter, egner seg godt som skole og barnehagetomt.

En mulighetsstudie bestilt av bystyret i 2007 konkluderer med at tomten er velegnet til skole og barnehageformål. Problemet er at bystyret aldri har sett utredningen. Samtidig er det satt i gang en omfattende reguleringsprosess knyttet til bystyrets vedtak.

Den nye næringsbyråden, Øystein Sjøtveit har likevel bestemt at tomten er ikke skal erverves til skole. Dette ble bystyret informert om i etterkant.

Les også: Forsvarer "salg" av skoletomt

Kjenner ikke innholdet

– Jeg har forholdt meg til at tomten ikke figurerer i noen styrende dokumenter som for eksempel skolebehovsplanen. Jeg tok kontakt med byrådsavdelingen til Torger Ødegaard med sikte på å få avklart om denne tomten skulle inn i skolebehovsplanen. Det skulle den ikke, selv om tomten ble ansett som ett mulig strategisk oppkjøp, sier byråden for nærings- og eierskapspolitikk, Øystein Sjøtveit.

– Kjenner du til mulighetsstudiet som er gjort?

– Jeg vet det er gjort et mulighetsstudie, men jeg kjenner ikke innholdet i denne. Det er ikke behandlet av meg eller min avdeling. Du må forhøre deg med Ødegaard eller Fredriksen (byråd for byutvikling-journ.anm.) om dette.

Ikke den rette til å svare

– Hvorfor har ikke denne utredningen blitt forelagt bystyret? Tomten er velegnet til skole/barnehageformål og reguleringsarbeidet er godt i gang. Hvis denne informasjonen hadde nådd bystyret kunne tomten blitt innarbeidet i skolebehovsplanen og nettopp blitt et styrende dokument. Har byrådet gjort en feil i denne prosessen?

– Jeg ber deg forhøre deg hos min kollega Ødegaard om på hvilket grunnlag og vurdering tomten ikke er med i skolebehovsplanen. Jeg må forholde meg til at tomten ikke står på skolebehovsplanen, sier Sjøtveit.

– Din egen byrådsleder Stian Berger Røsland fremmet forslaget i bystyret om en vurdering av tomten og understreket viktigheten av at slike tomter ikke kan gå uten videre. Sett utenfra ser det litt rart ut at hans eget byråd sitter med den informasjonen han har etterlyst.

– Jeg må vende tilbake til svaret på det forrige spørsmålet. Jeg er ikke den rette til å svare på på hvilket grunnlag denne tomten ikke har kommet frem til skolebehovsplanen eller andre styrende dokumenter.

Tar selvkritikk

– Det kan se ut som om gangen i denne saken har vært feil, at informasjonen som skulle vært gitt bystyret er blitt holdt tilbake. Hvorfor informerte ikke du bystyret om din beslutning om at Storebrandtomten skulle gå tilbake til Naturbetong?

– Jeg vurderte ikke det som nødvendig å ha noen ekstraordinær informasjon til bystyret. Det er muligens vært på sin plass å gi en entydig beskjed til bystyret. Det tar jeg selvkritikk for. Det er for øvrig uriktig å si at tomten går tilbake til Naturbetong. Naturbetong har eid tomten i cirka 12 år. Det var uansett ingen beslutning som ble gjort i hemmelighet, sier Sjøtveit.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.