*Nettavisen* Nyheter.

Viste seg fram i Färjestad

FIKK TIPS: Landslagsspiller Anders Bastiansen (t.h.) har hatt flere gode sesonger i Färjestad. SM-vinneren gir her noen tips til Magnus Hoff (t.v.), John Nicolay Næsgård og Wang-trener Daniel Nordberg. Foto: Alle foto: Anders Blegeberg

Økern-gutten Magnus Hoff og John Nicolay Næsgård fra Ellingsrud fikk mye ut av treningsoppholdet med Färjestad.

Klikk på bildet for å forstørre.

STOLTE TALENTER: Magnus Hoff og John Nicolay Næsgård etter en økt med Färjestad.

Klikk på bildet for å forstørre.

STORHET: John Nicolay foran Färjestad-logoen i Lila Arena i Karlstad. FBK har vunnet SM-gull åtte ganger.

Klikk på bildet for å forstørre.

LEGENDARISK MØTE: Gjengen fra Wang Toppidrett møtte ishockeylegenden Håkan Loob. den tidligere NHL-profilen er sportssjef i Färjestad.

KARLSTAD: Wang Toppidrett-elevene ble nylig plukket ut av skoleledelsen til å trene med U20-laget til den svenske ishockeystorheten.I forrige uke besøkte 18-åringene fra Groruddalen Karlstad-klubben.

– Det var en stor opplevelse. Treningsoppholdet ga meg et skikkelig kick, sier Vålerenga-spiller Magnus Hoff til Lokalavisen Groruddalen.

– Proff klubb

Den tidligere Hasle-Løren-spilleren forteller at forrige sesongs SM-mester – Färjestad – er helproff i alle ledd.

– Treningene, oppfølging av spillere og skolearbeidet henger sammen. Alt er satt i system, forteller Magnus, som denne sesongen har fått masse tillit av VIF-trener Espen Shampo Knutsen i Get-ligaen.

Magnus og lagkamerat i Vålerenga, John Nicolay Næsgård, trente fire ganger med den svenske toppklubben, fordelt på to dager.

– Hvordan var nivået?

– Forskjellen på norsk og svensk juniorishockey er stor. Tempoet i Sverige er høyere. Men den største forskjellen var nok innstillingen. Alle spillerne var der for å trene, og konkurransen internt i laget var stor, forteller John Nicolay fra Ellingsrud.

Imponerte svenskene

18-åringene gjorde sine saker bra i Karlstad, og etter treningsoppholdet fikk groruddølene skryt.

– Trenerne virket veldig fornøyde. Vi hang bra med, og det beviser jo at vi har gjort mye riktig, sier Magnus.

– Vi dro ikke til Sverige for å bli stemplet som «to dårlige nordmenn». Magnus og jeg ga alt hele tiden, fortsetter John Nicolay og ler.

Wang Toppidrett innledet i høst et samarbeid med Färjestad. Planen er at skolen skal sende de største talentene i 3. klasse til Sverige vært år.

– Dette skal bli en tradisjon, sier sportssjef på ishockeylinja, Anders Blegeberg.

– Et opphold i Färjestad motiverer. I tillegg får spillerne sjansen til å bli kjent med det internasjonale nivået, sier Blegeberg.

PS! Magnus Hoff og John Nicolay Næsgård spilte en firenasjonersturnering med U20-landslaget i Slovakia sist helg. Begge har som mål å spille B-VM i desember.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.