RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vitner meldte seg etter avisoppslag


Slik så Akerspostens forside ut den 12. januar som omtalte drapstrusler rettet mot Bo Callander.
Slik så Akerspostens forside ut den 12. januar som omtalte drapstrusler rettet mot Bo Callander.
To vitner har meldt seg etter at Akersposten skrev om en dødstrussel rettet mot Bo Callander.

BOGSTAD: I januar skrev Akersposten om et brev prosjektlederen av Bogstad vinterparadis mottok i fjor vår. Brevet inneholdt bilde av Bo Callander og byråd Bård Folke Fredriksen, med en håndskrevet tekst rettet mot Callander. Han oppfattet denne som en direkte drapstrussel og anmeldte saken til politiet. Trusselen har vært en stor belastning for Callander og hans familie. Politiet har siden henlagt saken med begrunnelse i manglende kapasitet til etterforskning

Konkret person utpekt.

– Etter ta Akersposten skrev om saken har to personer henvendt seg til meg. De er sikre på at de vet hvem som står bak trusselbrevet. Henvendelsen fra disse to vitnene, som jeg ser på som troverdige, har jeg videresendt til politiet. Nå håper jeg politiet vil gjenåpne saken, i og med at det nå er snakk om et helt konkret spor i saken, sier Callander.

Se temasiden "Bogstad Vinterparadis"

Tidligere trusler

Han hadde tidligere mottatt brev som har vært mer indirekte trusler, som at han var uønsket på Røa og at han skulle få angre på sitt engasjement.

– Det er klart at jeg tar dette alvorlig. Nå håper jeg politiet også vil ta saken på alvor, slik at mennesker som bedriver denne form for sjikanering og trusler ser at dette ikke kan foregå uten at rette myndigheter reagerer, sier Callander.

Uforbeholden støtte

Etter omtalen av saken i januar fikk Callander en rekke henvendelser.

– Mange har ringt meg for å vise sympati og uforbeholden støtte. Det varmer. Mange er forferdet over at det er mennesker i vår bydel som driver denne form for trusler. Nå har jeg en klar forventning om at politiet tar kontakt med den personen som konkret er pekt ut som den som står bak trusselbrevet. Da får vi se om det er hold i dette, sier Callander.

.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere