VM ikke en konkurrent

Bjøråsen grusbane var atter en gang vertskap for Romsås cup. Tiurleiken ble årets sammenlagtvinner.

Bjøråsen: Fjorårets Romsås-cup var preget av regnvær og lav temperatur. I år var situasjonen en helt annen. Rundt 800 fotballspillere fra seks borettslag på Romsås målte seg med hverandre i den stekende varmen.
- Vi var litt redd for at mange ville dra på stranda i stedet for å komme hit. Heldigvis er dette et arrangement som engasjerer beboerne i området i så stor grad at de heller møter opp her, sier nestleder Per-Kristian Thorbjørnsen i Romsås IL.

Tomt for vann

Temperaturen denne helgen var langt opp på sommernivået. Norges hovedstad var lørdag varmere enn for eksempel Las Palmas. Derfor var det viktig for arrangørene å skaffe spillerne nok å drikke.
- Vi har tømt Groruddalen for vann på flasker. I fjor kjøpte vi 150 kasser med drikkevarer og i år har det gått 250 kasser. Vi var en handletur på Romerike også. På Smart Club fikk vi beskjed om at de kanskje får en leveranse i løpet av lørdagen, sier Thorbjørnsen.
Inntektene fra salget av pølser og brus går til fotballgruppen til Romsås IL. Etter alt å dømme blir det noen kroner i kassen.
- Vi har ikke full oversikt over hvor mye det blir, men etter trafikken ved grillen å dømme kan det bli en grei sum, sier Thorbjørnsen.

Engasjerende

Kampene på turneringen spilles på to grusbaner parallelt. Alle borettslag stiller opp med lag i forskjellige aldersklasser, og det er ingen som sparer på noe når lagene møtes ute på banen.
- Dette er noe som engasjerer alle på Romsås. Vi har fått høre at noen spillere på A-laget i Romsås har bedt treneren om å slippe trening fordi de skal spille på Romsås cup'en. Selvsagt fikk de beskjed om å møte på treningen eller glemme mandagens kamp, sier Thorbjørnsen.
Med slik lokalengasjement er VM i Tyskland andregrads hendelse. Begge dagene kolliderte kampoppsettet med dagens første TV-sendte fotballkamp fra VM. Det var det ingen som la merke til.
- Dette er en prestisjeturnering i nærområdet. Derfor dropper folk med meste for å kunne delta eller følge med turneringen.

Med i alle år

Beboere på Romsås har et sterkt forhold til cupen sin. Mange av dem som er med i år har deltatt i flere år.
- Jeg har vært med i alle 27 år som cupen er blitt spilt, sier juryformann Trond Lund.
Senere samme dag skulle han spille kamp for Tiurleiken borettslag. Han spiller i klassen Old Mix for voksne spillere i blandete herre- og damelag.
- Jeg bodde i Orremyr borettslag tidligere og spilte først der. Men i år må Tiurleiken vinne sammenlagt, sier Lund.
Det er kun de som bor på Romsås som kan spille på lagene. En liten jente må gå skuffet fra banen fordi hun ikke lenger bor der. Hun har flyttet til Stovner på torsdag.
- Det er leit for henne, men vi må holde oss til regelverket, sier Lund.

Tiurleiken vant

Alle deltakere fikk utdelt premier og den sammenlagte vinneren fikk vandrepokal. I år ble det Tiurleiken som samlet flest poeng og fikk vandrepokalen overlevert fra fjorårets vinner Emanuellfjell. Formen hos fjorårets sammenlagte vinner var noe dårligere i år og de endte på en fjerde plass. Laget som dominerte turneringen lengst, Svarttjern, endte på en tredje plass.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.