*Nettavisen* Nyheter.

VM-kos for seniorene

I år ble den tradisjonelle Vinterfestivalen på Hovseterhjemmet sparket i gang samtidig med VM i Holmenkollen.

HOVSETER: For 4. året på rad arrangeres det vinterfestival ved Attendo Care-Hovseterhjemmet.

– Fordi mange av Hovseterhjemmets beboere har vokst opp og levd sine voksne liv i bydelen har vi i år valgt å arrangere festivalen samtidig med VM i Holmenkollen. Marka, vinter og Holmenkollen har selvsagt vært viktige element i mange av beboernes liv, sier kvalitetsleder ved Hovseterhjemmet, Arne Harald Foss.

Kanefart

Vinterfestivalen seg over tre dager. Onsdag og torsdag ble det arrangert kanefart i Maridalen, hvor mellom 30 og 35 beboere var med. Først ut i skogen under varme pledd og pelser, og deretter en runde i besøksgårdens fjøs og stall.

– Vi har erfart at nærhet til dyr, og turer ut i skog og mark skaper gode opplevelser for våre beboere. Som de fleste av oss har de hatt et nært forhold til dette, som de ikke lenger får dekket. Vi ønsker derfor å gjenskape dette rommet, sier daglig leder ved Hovseterhjemmet, Line Ida Hagen.

Telt-hygge

Også denne gangen har H.M. Kongens Garde stilt opp. Flere av gardistene kom til Hovseterhjemmet, fjernet masse snø og satte opp et stort telt i hagen med peisovn i midten. Bålet knitret og brant på utsiden, og de fleste var enige om at lite slår duften av bål, kvikklunsj, appelsin og solbærtoddy inne i et varmt telt. Fredag ble det hele avsluttet med konsert.

Flagg og utstilling

Inne i cafèen på Hovseterhjemmet vises VM-sendingene, det lukter av nystekte sveler og det er pyntet med flagg, utstilling fra Oslo Museum, vinterutstilling og bilder. Alt for å skape real VM-stemning.

Annonsebilag