RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VM-maten skal også ta gull


Jan Tonny Pettersen fra Hamar Catering fra skal leverere VM-maten. Den skal være sunn, god og selvfølgelig norsk.
Jan Tonny Pettersen fra Hamar Catering fra skal leverere VM-maten. Den skal være sunn, god og selvfølgelig norsk.
Vi skal ikke bare vinne i sporet under ski-VM. VM-maten skal også ta gull.

HOLMENKOLLEN / SENTRUM: VM på ski i 2011 venter rundt 200 000 publikummere, 1800 pressefolk og flere tusen VIP-gjester, og blir et vindu mot verden . Ikke minst også for norsk mat og matkultur. Og den skal være sunn, god og ha råvarer i verdensklasse. Oppskriften består av en VM-arrangør, to departementer, en erfaren kokk og et cateringfirma fra Hamar. Målet er å vinne ganene til publikum, presse og VIP-gjester.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk utfordret ski-VM i fjor til å opprette et matprosjekt. Ski-VM tok utfordringen. Den erfarne kokken Kjetil Gundersen ble prosjektleder for Norsk matprofil under VM. Og Hamar Catering skal levere maten til VIP-telt, med ia, publikum, utøvere og støtteapparat.

Sunn og norsk

Hamar Catering skal samarbeide med flere kokkeskoler i Oslo og Akershus. Ringsaker-mannen Jan Tonny Pettersen får ansvaret for å delegere mellom 150 og 200 kokker. Han skal også jobbe med kokker fra det norske kokkelandslaget.

– Jeg har jo aldri vært innom det landslaget, så det blir jo artig, sier Pettersen som hadde sin generalprøve under prøve-VM.

Smak av fedrelandet

– Det er sikkert noen som lurer på hvorfor hamarsinger blir valgt til dette. Jeg velger å tro at maten falt i smak. Vi gleder oss stort, sier Pettersen som serverte smakebiter fra VM-menyen i forrige uke.

– Vi skal gi folk «smaken av Norge», med det beste vi har, sier prosjektleder Kjetil Gundersen.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk og fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen forsynte seg godt av sunn burger. Og ga tommelen opp.

– Dette er en av morsomme oppgavene en statsråd har. VM gir oss storemuligheter til å løfte, og vise frem norsk matkultur. Og den er i verdensklassen. Turister fra utlandet er akkurat som oss. De ønsker å smake på lokal mat, sier Berg-Hansen.

Brekk mener lokal mat er den største trenden i internasjonal turisme.

– Jeg gleder meg til å se norske vinnere i sporet, og norske vinnere på tallerknene!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere