RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VM-paviljongen blir fritidsklubb


FLYTTER: BU-leder Bjarne Ødegaard løfter VM-paviljongen og flytter den til Majorstuen. Der blir den fritidsklubb.
FLYTTER: BU-leder Bjarne Ødegaard løfter VM-paviljongen og flytter den til Majorstuen. Der blir den fritidsklubb. Foto: FOTO: VIDAR BAKKEN
VM-paviljongen flyttes til Colosseum Torg på Majorstuen. Der blir den et nytt tilbud til unge i Oslo vest.

OSLO SENTRUM: – Takket være Arthur Buchardt, som har vært utrolig sjenerøs og imøtekommende, vil VM-paviljongen bli flyttet til rett overfor ungdomsklubben Condio på Majorstuen, sier bydelsutvalgets leder i Bydel Frogner, Bjarne Ødegaard (H).

Del på Facebook

Unik anledning

Paviljongen ble tegnet av Snøhetta og har et gulvareal på 250 m². Bygget kan demonteres og settes opp et annet sted.

– Buchardt er opptatt av at barn og unge skal få bruke huset. Dette er en unik anledning i og med at Hamna fritidsklubb må ut av Majorstuen skole i forbindelse med rehabilitering. Samtidig blir det også plass til Café Condio i nye lokaler, sier Ødegaard.(Café Condio – ungdomstilbud for dem mellom 14 og 25 år med en rekke aktiviteter – journ.anm.).

Klokken 20.11,20.11,2011

Ideen kom opp i en samtale mellom BU-lederen og bydelsdirektør Wenche Ørstavik.

– Vår bydel har ansvaret for Hamna fritidsklubb mens Café Condio drives i et samarbeid mellom Røde Kors, Lions, Bydel Frogner, Bydel Ullern og Bydel Vestre Aker. Alle synes VM-paviljongen var en god idé. Det er nesten noe symbolsk i dette når vi vet at tidligere VM-direktør Åsne Havnelid nå er ny generalsekretær i Røde Kors.

– Jeg tok kontakt med Buchardt. Han var velvillig med en gang og vi er nå i sluttforhandlinger. Buchardt var også en viktig samarbeidspartner når det gjaldt nye Frogner Stadion. Fremdeles gjenstår også reguleringstekniske forhold. Så langt har Plan- og bygningsetaten vært positive, sier Ødegaard.

Han håper på fortgang i saken og har åpningstidspunktet klart.

– Det blir klokken 20.11, den 20.11 år 2011, smiler Ødegaard lurt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere