RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VM-stemning i Spikersuppa

Mens Holmenkollen var fylt til randen av skifans, valgte noen å holde seg i «Nordisk Park» i Spikersuppa under sprintfinalene i går ettermiddag.

SPIKERSUPPA: – Vi reiste fra Kvinnherad klokken 04.20 idag, for å være med på VM-festen. Vi har billetter til lørdag og søndag i Holmenkollen, men i dag koser vi oss her med sprintrenn, sier Jofrid Eik, og skåler med sine fem sambygdinger.

I staselige, typiske norske skiantrekk og med bjeller og maskoter sørget den smørblide gjengen for å holde stemningen oppe i VM-stua. Da dittOslo.no var innom pågikk kvartfinalene for kvinner, og jo nærmere rennet kom finalene, fylte teltet seg opp med flere og flere skuelystne.

– Det ser jo lovende ut med Bjørgen og Northug. Men det var litt synd med de to norske jentene som falt, sier Anita Lie, med henvisning til Celine Brun-Lie og Maiken Caspersen Falla, som var uheldige i kampen om semifinaleplassene.

Se bildeserie fra sprinten i Holmenkollen!

 

– For mye folk

I tillegg VM-stua, der det vises VM på TV og serveres mat og drikke, ligger det et stort antall boder rundt spikersuppa, der særlig mat fra ulike deler av verden står i sentrum. Alt fra italienske oster og spanske vafler til norsk reinsdyrpølse og røkelaks-burger er å få kjøpt her. Et av de største teltene er merket med "Eat Norway"-logoen og huser tradisjonsrik norsk mat fra flere steder i vårt langstrakte land.

Her møter vi Charlotte Stubberud og Kasra Khiari i det de forsøker seg på smaksprøver av oster fra nordvestlandet. De hadde tidligere på dagen forsøkt seg på en tur til skistadion, men innså raskt at det ble trangt om plassen.

– Det var rett og slett for mye folk, så da dro vi ned hit for å se på livet i stedet, sier Stubberud.

Se bilder fra folkelivet i Holmenkollen!

 

Ost for viderekomne

Bonden Stein Brubæk er en av dem som har tatt med seg sine matvarer til Oslo i anledning ski-VM, og delte villig ut smaksprøver av både setersmør, ekte rømme og oster av ulike slag i "Eat Norway"-teltet. Ifølge bonden har han fått mye skryt av turistene som har besøkt standen hans.

– Jeg så at Wenche Andersen kalte pultost for ost for viderekomne på God Morgen Norge i dag tidlig. Det kan jeg nok være enig i sett i norsk sammenheng. Men italienere som smaker på pultosten min er i ekstase over at de endelige opplever norsk mat som smaker noe.

Brubæk forteller videre at særlig brunosten er noe utenlandske turister biter seg merke i. Han forklarer at dersom han sier at det er en ost, så får de bakoversveis når osten kommer på tungen.

– Men hvis jeg sier at det er en karamell, så er forventningene til smaken en annen, og de får ikke et like stort sjokk, sier han.

På Oslo-tur

Unni Wallin sikret seg ekte seterrømme hos Brubæk, men hadde et annet ærend i Oslo enn ski-VM i denne omgang. Sammen med datteren Vigdis Wallin Eriksen og barnebarna Ida og Jørgen, hadde hun tatt turen fra Larvik til Oslo får å se på teaterforestillingen Jungelboken. Før det ble det en tur i Spikersuppa for å titte litt.

– Men på søndag kommer vi tilbake til Oslo, og da skal vi i Holmenkollen for å se på langrenn og hopp for menn. Det gleder vi oss til, sier Wallin Eriksen.

Nordisk Park er åpen gjennom hele VM fra kl. 11-24.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere