*Nettavisen* Nyheter.

Voksenopplæring i grønne lunger

Tirsdag er det grønt fokus i lokalene til Norsk Form. Oslos Nettverk for vern av grønne lunger inviterer til to timers voksenopplæring om nedbygging og utvikling av byens grøntarealer.

- Vi som kjemper for å bevare grønne lunger må ha mest mulig kunnskap om hvordan nedbyggingen foregår. Da står vi bedre rustet til å snu utviklingen sammen. Vi har invitert landets beste fagkunnskap til å utdanne oss, forteller Margrethe Geelmuyden som representerer en av de lokale aksjonsgruppene, Aksjon Vern Husebyskogen.
Nettverket består av lokale aksjonsgrupper som ønsker å sette sammen sitt engasjement for å nå opp og frem og for å spre budskapet videre. De er fornøyd med interessen så langt og har fått påmeldinger fra politikere på stortinget, i bystyret, fra flere organisasjoner og fra kommunal og statlig forvaltning.
- Dette blir et av de store temaene i kommunevalgkampen. Men først og fremst er det flott at mange vanlige folk har meldt seg på. Vi håper det også vil dukke opp noen utbyggere, sier Geelmuyden.

Inspiratorer

Det er på tirsdag klokken 15.30 at det hele sparkes i gang, og det sparkes i grønt gress. Med 20 kroner i inngangspenger for å delta i lokalene til Norsk Form i Hausmannsgate 16. Foredragsholdere er professor Kine Thorén Halvorsen og park og idrettssjef i Stavanger kommune, Torgeir E. Sørensen.
Thorén Halvorsen er spesialist på grøntarealer i byer og er en viktig inspirator for planleggere over hele landet. Hun har forsket på grøntstruktur og fortetning og sitter i det nasjonale råd for fysisk aktivitet. Thorén Halvorsen har jobbet med miljøverndepartementet og direktoratet for naturforvaltning. Nå skal hun sette fokus på hva som skjer når lokale aksjonsgrupper kjemper på hver sin tue og hvor fort går nedbyggingen av byens grøntarealer faktisk går når man ser på helheten.
Stavanger kommune har jobbet systematisk over mange år med å snu trenden fra nedbygging til utvikling av grøntstrukturen. I 2005 fikk Stavanger Miljøverndepartementets pris for naturforvaltning. Nå vil byens lokale grønne nettverk at Oslo skal lære.
Dette blir det første av flere voksenopplæringer som nettverket arrangerer. Til høsten skal det handle om hemmelighold og offentlighetsloven.
Påmelding til voksenopplæringen skjer til magnardual.no eller mgvernhusebyskogen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag