Voksent oppmøte

Som vanlig var det god oppslutning da menigheten arrangerte julemarked i Voksen kirke.

Voksen: Barn og voksne i alle aldre fant veien til Voksen kirke for å ta et rikholdig julemarked i øyesyn. I caféen og rundt bordene er det godt med folk og blandingen av salg og utlodning bringer kjærkomment tilskudd til menighetsarbeidet. Bak den ene disken traff vi to blide damer fra menighetens arbeidsstue med bordet fullt av håndarbeider, luer, sokker, votter, gensere, julepynt med mer.
- Vi er 12-14 stykker som møtes hver tirsdag året rundt, hvor vi syr og strikker sammen. Det er plass til flere hvis noen vil være med. Det er koselig å jobbe frem mot messen og som du ser blir det mange fine varer, sier Gerd Pape-Saxebøl.
- Vi møter veldig mange hyggelige folk her. Det er koselig å jobbe med messen, sier Ingeborg Roald.

Foran et bord fullt av leker står en liten gutt og kjøper lodd.
- Jeg håper å vinne lego, sier Jonas på seks år som går på søndagsskolen.
Han synes det er mest gøy å være på søndagsskolen når det er fotball. Det smiler mamma Merete Utaker litt av. Hun er nemlig søndagsskolelærer.
- Vi prøver å gjøre det gøy også og fotball er spesielt gøy. Trygghet og moro skal det være på søndagsskolen. Nå har det forresten tatt av litt. Vi er blitt flere. Nå er det 25 barn som går her og enda har vi plass til noen til, sier Utaker.
- Vår visjon er "Vokse sammen i Voksen", i betydningen at vi vil være en gjeng som tar vare på hverandre og setter pris på hverandres forskjellighet. Her får man være den man er. Barna skal føle fellesskap og vennskap. Jesus har lært oss dette. Måten Jesus møter mennesker på er genial, sier Utaker.

Loddselger Leif Thore Jelmert følger enig med i samtalen og gleder seg over årets julemarked.
- Dette er en festdag og har veldig stor betydning sosialt. Dessuten får vi inn åtti til nittitusen kroner til menighetsarbeidet. Det er et flott bidrag, sier Jelmert.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.