RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldsom pågang for å drikke te hos muslimer


 
  Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: CLIPART
Antirasistisk Senter blir nødt til å forlenge kampanjen Tea Time. Det har vært en stor pågang både av folk som vil drikke te og folk som vil åpne sine hjem.

OSLO: Så langt har Antirasistisk Senter arrangert over 500 teselskap der norske muslimer åpner sine hjem og inviterer ikke-muslimer på te.

Del på Facebook

– Egentlig skulle dette vare én uke i mars, men pågangen var så stor og dabbet ikke av, så vi har holdt på til nå. Etter 22. juli har det vært voldsom pågang av både muslimer som vil ta imot og folk som vil på besøk, sier prosjektmedarbeider Timothy Ellis til NTB, referert i Vårt Land.

LES OGSÅ: Nordmenn i kø for å drikke te hos muslimer

Interessen kommer fra alle lag av folket, over hele Norge. Klart flest teselskaper er det imidlertid i Oslo-regionen.

I tillegg til de organiserte teselskapene, legges det ut åpne invitasjoner og forespørsler om tedrikking på Tea Times Facebook-side .

– Mange har spørsmål om andre kulturer, ofte enkle, hverdagslige spørsmål, men vet ikke helt hvordan og når det passer seg. Da er en uformell prat i en stue, over en kopp te, en fin arena, sier leder Kari Helene Partapuoli i Antirasistisk Senter til NTB/Vårt Land.

Blant de første som ikke ventet til Antirasistisk Senter fant gjester, var den iranske familien Adampour på Grünerløkka.

– De inviterte den norske kongefamilien, og informerte oss om at dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit hadde takket ja til te 10. mars i år, ler Partapuoli.

Fem måneder senere er Mina Adampour (23) veldig glad for at hun valgte å invitere de kongelige:

– Det var en stor opplevelse, minner som blir enda sterkere etter det som skjedde 22. juli. Jeg er stolt av hvordan våre kongelige viste hvordan de velger å møte en annen kultur: De drar hjem til en muslimsk familie. Det var og er veldig viktig for oss, sier hun til NTB/Vårt Land.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere