RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldtatt av pirattaxisjåføren


Politiet advarer mot å ta pirattaxi.
Politiet advarer mot å ta pirattaxi.
Sjåføren tok seg inn i leiligheten til kvinnen og voldtok henne.

- Kvinnen hadde tatt en pirattaxi fra Oslo sentrum til bopel ved Bislet. Da hun hadde låst seg inn i sin bopel tok sjåføren seg inn leiligheten hennes og voldtok henne, sier vaktleder ved Kriminalvakten, Per Olav Utgaard til NRK.

Kvinnen kjørte pirattaxi ved tretiden natt til lørdag.

Noe senere på natten ble mannen pågrepet av politiet og har sittet i avhør i helgen.

- Han har kommet med opplysninger som binder ham både til en seksuell handling og at han har vært på stedet, sier Utgaard til NRK.

Flere voldtekter i høst

Det har vært flere voldtekter i høst.

En 31 år gammel kvinne var på vei hjem fra utestedet Onkel Donald i Universitetsgaten for to uker siden, da en ukjent mann tilbød å kjøre henne hjem. Men i stedet for å kjøre henne mot Frogner kjørte mannen i en helt annen retning og plukket opp to andre menn på veien.

I begynnelsen av september ble en 41 år gammel kvinne voldtatt av sjåføren da hun tok pirattaxi hjem fra byen. Voldtekten skjedde utendørs, bak en Shell-stasjon i krysset Valhallveien og Konows gate i Oslo.

Advarer mot pirattaxi

Nå går politiet ut og advarer mot å benytte seg av pirattaxi.

- Vi advarer folk mot å ta pirattaxi. Risikoen er alt for høy, i forhold til å komme seg raskere hjem, sier stasjonsjefen på Sentrum politistasjon Bjørn Hansen til Lokalavisenfrogner.no.

Hansen sier pirattaxivirksomheten er et evig tilbakevendende problem, men at politiet har hatt lite fokus på det i år. De har imidlertid startet opp igjen nå, og senest i helgen ble seks personer anmeldt for ulovlig kjøring.

- Vi benytter det som heter yrkestransportloven og bøtelegger pirattaxiskåførene. De kan regne med en bot mellom åtte og ti tusen kroner. I tillegg blir bilen avskiltet og de får bruksforbud på bilen i tre måneder. Hvis de blir tatt igjen, beslaglegges også førerkortet, forteller Hansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere