RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Voldtektsbølgen i Oslo krever handling»


Hans Olav Syversen (KrF)
Hans Olav Syversen (KrF)

Hovedstaden vår opplever i disse dager en ekstrem situasjon. Et meget høyt antall overfallsvoldtekter har gjort byen utrygg får kvinner. Arbeidet mot voldtekt har gått alt for sakte. Voldtektsutvalget ble satt ned i 2006, de leverte rapporten sin «Fra ord til handling» i 2008, i 2011 er i følge VG kun 3 av 12 tiltak fulgt opp av regjeringen. Dette er ikke godt nok.

Skal voldtekt bekjempes må det jobbe systematisk og langsiktig. KrF krever nå at regjeringen legger frem en nasjonal handlingsplan mot voldtekt og seksuelle overgrep. Det er et stort behov for at det politiske Norge definerer ansvar, setter av penger på budsjetter og lager konkrete tidsfrister for når tiltakene skal være på plass. Dette kan vi best få til ved at det lages en nasjonal handlingsplan mot voldtekt og seksuelle overgrep.

Arbeidet mot voldtekt har båret preg av tilfeldig oppfølging og manglende lederskap. En nasjonal handlingsplan mot voldtekt og seksuelle overgrep må på en helhetlig og systematisk gå gjennom hva som nå må gjøres de neste årene. Den vil forplikte politikere til at tiltak faktisk blir gjennomført, og det vil være mulig å etterse om målene blir nådd innen gitte frister.

Hans Olav Syversen

Stortingsrepresentant KrF

LES MER OM VOLDTEKTSBØLGEN I OSLO:

– Ja, jeg er redd for å gå alene

Aksjon mot voldtekt følger jenter hjem

Mann etterlyses etter overfallsvoldtekt

Kvinne forsøkt voldtatt på Bislett

18-åring voldtatt i Hellerudveien

– Taxisjåføren ville at jeg skulle betale med sex

«Jeg vil ikke utsettes for et nesten-drap»

Mann etterlyses etter overfallsvoldtekt

Politikere blir Natteravner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere