RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Voldtektsbølgen skremmer Nordre Aker-jenter


UNgdomsrådet: Maja Y. L. Lorentzen (15) fra Kjelsås og Stephanie Buadu (17) i Nordre Aker ungdomsråd går ikke alene ute om kvelden.
– Jeg får ikke lov til å gå hjem alene, foreldrene mine stiller opp og henter meg, sier Lorentzen.
UNgdomsrådet: Maja Y. L. Lorentzen (15) fra Kjelsås og Stephanie Buadu (17) i Nordre Aker ungdomsråd går ikke alene ute om kvelden. – Jeg får ikke lov til å gå hjem alene, foreldrene mine stiller opp og henter meg, sier Lorentzen. Foto: Begge foto: Gunn Benjaminsen
Jenter i Nordre Aker føler seg ikke lenger trygge i nærområdet, melder Ungdomsrådet.

GREFSEN: – Før følte vi Nordre Aker var verdens tryggeste sted, men nå begynner folk å bli paranoide, sier Maja Y. L. Lorentzen og Stephanie Baudu i Bydel Nordre Akers ungdomsråd.

– Noe er galt når jeg overhører en dame på trikken som sier hun ikke tør å sende datteren på butikken, sier Lorentzen.

Aldri hjem alene

Jentene forteller at de ikke går ut alene om kvelden.

– Jeg har en tvillingsøster, så vi er alltid to som går hjem sammen, sier Baudu.

Lorentzen på sin side får ikke lov til å gå hjem alene, og forteller at foreldrene ofte henter henne.

Selvforsvars-kurs?

De to representantene fra Ungdomsrådet møtte ungdommer i bydelen torsdag kveld, og holdt foredrag om unges påvirkingsmuligheter i politikken. Debatten kom raskt inn på temaet sikkerhet, og at noen nå mener jenter i Oslo bør vurdere å gå på selvforsvarskurs. Dette reagerer Thea Syrstad Eide (16) fra Grefsen sterkt på.

– Fokus flyttes fra hva samfunnet kan gjøre for å forebygge voldtekter til hva jenter kan gjøre for å forsvare oss selv, sier Eide, som også er aktiv i AUF. Hun mener vi også bør sette fokus på voldtekt i nære relasjoner.

Vil ha natteravner

Ungdommene etterlyser flere natteravner i områdene de ferdes på kveldstid. De tror bedre informasjon om ordningen til foreldrene er det eneste som må til.

– Mine foreldre har iallfall ingenting mot å være natteravner for å gjøre det tryggere for oss, sier Baudu. Hun fikk støtte fra flere andre ungdommer på møtet.

Lorentzen og Baudu mener ungdommene selv må komme på banen og fortelle hvilke områder de føler seg utrygge i.

– Det er liten vits i å patruljere de opplyste områdene rundt t-banestasjonen. Det er ikke der vi føler oss utrygge, sier Lorentzen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere