RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vær engasjert


Jon Ole Whist etterlyser engasjerte beboere. ARKIVFOTO
Jon Ole Whist etterlyser engasjerte beboere. ARKIVFOTO
Lokalpolitikere etterlyser sterkere engasjement blant bydelens beboere, og trenger flere mennesker som vil sitte i skolenes driftstyrer.

ST. HANSHAUGEN: Hverdagen består som regel av de mindre ting, men det betyr ikke at disse er mindre viktige, sier Haakon Sandøy i Arbeiderpartiet. Det er klar tverrpolitisk enighet om at folk bør engasjere seg i løkalmiljø og politikk. Nå er det særlig flere mennesker som etterlyses til å sitte i skolenes driftstyrer.

Kan påvirke

Det betyr å være med på å påvirke konkret på hver enkelt skole, forteller Jon Ole Whist (Høyre) som selv har sittet som politisk representant i skoledriftstyre på Bolteløkka skole.

Det er bare å kontakte det politiske partiet som representerer dine synspunkter mest, og være med som kandidat til skolers driftstyre, sier Whist. Han forteller at engasjerte borgere ettelyses, som ønsker å gjøre en innsats for lokalmiljøet.

Får innblikk

Det innebærer møtevirksomhet 4-6 ganger i året, og man får noe betalt for jobben, sier han. I motsetning til å sitte i Foreldrenes arbeids utvalg har man konkret påvirkningsmakt i mange saker, og et godt innblikk i hvorledes bydelens skoler drives er en selvfølge, forklarer han.

Inne på Bydel St. Hanshaugen sine hjemmesider ligger all informasjon om de forskjellige politiske partiene i bydelen, og hvordan man kan kontakte de enkelt politiske representantene.

Og om noen skulle være i tvil er det heller ikke umulig å trekke seg, eller bare sitte som vara i skolenes driftstyrer.

Vi er avhengige av at folk engasjerer seg, sier en entusiastisk Haakon Sandøy. Herved er oppfordringen altså sendt ut til bydelens beboere, og både Sandøy og Whist håper på økt engasjement og vilje blant beboerne.av at folk engasjerer seg

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere