RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vær nysgjerrig nabo!

På slutten av fjoråret nådde innbruddsstatistikken i distriktet nye høyder. Politiet svarte med brev i postkasser og informasjon i blant annet Nordstrands Blad om at folk måtte være oppmerksomme på situasjonen. Like etter falt innbruddstallene nesten til null.

For en måned siden begynte tallene å stige igjen, og nå nærmer de seg faretruende fjorårets høyder. Politiet melder om utrolig frekke tyver som opererer hele døgnet, og det er villaer de sikter seg inn mot. Åpne dører og vinduer er en enkel måte å komme seg inn på. Mens familien koser seg med jordbær i hagen, tømmer tyvene villaen for elektronikk.

Nordstrands Blad vet om en nordstrandsdame som tidligere i år klarte å låse seg ute. Hun husket at soveromsvinduet i annen etasje sto på gløtt, så hun hentet stigen. Da hun hadde kommet seg inn, og gikk for å låse opp utgangsdøren, sto politiet utenfor og ventet. I begynnelsen var hun veldig irritert på den nysgjerrige naboen, som hadde kontaktet politiet. I etterkant er hun den nysgjerrige nabokjærringa evig takknemmelig. Om det virkelig hadde vært en tyv på ferde, ville trolig hele huset hennes ha vært robbet om ikke naboen hadde ringt.

Det er viktig at vi alle tar ansvar for våre egne ting. Når vi er i hagen, skal utgangsdøren alltid være låst og vinduene bør ikke stå på gløtt, selv om vi bare skal en snartur i butikken. Det er nok ikke så mye å hente fra forsikringsselskapet om tyven har kunnet vandre rett inn og forsyne seg av verdisakene dine. Om tyven virkelig vil inn, kommer han seg inn. Men om han møter hindringer på veien, er det større sjanse for at han går videre til en dør som er ulåst.

De gamle triksene med at postkassen ikke flyter over av aviser og post, passe på at avfallsdunken ikke er helt tom og at huset ditt ikke er totalt mørklagt når du er borte, er selvfølgelig alltid viktige. Nå har det også blitt viktig å bry seg med hva som skjer borte hos naboen. Finn fram den nysgjerrige nabokjærringa i deg og følg litt ekstra med bak gardinene. Det verste som kan skje er at naboen blir litt irritert over din økte interesse for hvem som kommer og går i løpet av et døgn. Når slike frekke tyver herjer i nabolaget, er det bedre å legge nesa si borti litt for mye enn å ikke bry seg i det hele tatt!

@Sitat leder + meninger:Mens familien koser seg med jordbær i hagen, tømmer tyvene villaen for elektronikk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere