RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vær så snill og hjelp oss


Stadig flere kakerlakker dukker opp hos familien Alkhasaki.
Stadig flere kakerlakker dukker opp hos familien Alkhasaki.
I månedsvis har Maha Alkhasaki og barna hennes bodd blant kakerlakker i sin kommunale leilighet på Sagene. Barna tør ikke å sove om natta, sier hun.

SAGENE: Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Det kommer bare flere og flere, jeg vasker hver eneste dag, men de kommer i kjøleskapet og på badet og på senga, sier Maha Alkhasaki fortvilet. Og hun overdriver ikke.

Da Østkantavisa besøkte familien rett før påske krydde det av kakerlakker. Inne i Alkhasakis 4 år gamle datters drikkeflaske, i maten og stort sett overalt i leiligheten ellers pilte det kakerlakker i varierende størrelser.

Barna er redde

Barna mine er veldig redde. Datteren min sier at hun ikke vil være her, hun ber om å få dra til søsteren sin, som er gift og bor et annet sted, forteller Alkhasaki, som har fire barn i alderen 2 til 20.

Hennes eldste datter er gift, og venter barn, mens de tre yngste bor sammen med moren i den kommunale leiligheten på Sagene.

Familien har bodd på Sagene i seks år, og har hørt flere naboer klage over kakerlakker. Imidlertid var det først for rundt tre måneder siden at skadedyrene tok seg inn til familien Alkhasaki.

Vi orker ikke å spise her, så vi har laget mat og så gått ut i bakgården for å spise, forteller Alkhasaki.

I flere måneder har hun forsøkt å få hjelp fra både saksbehandler og andre ved boligkontoret. Imidlertid har det vært liten hjelp å få.

Det er helt vanlig

I februar hadde familien besøk av to representanter fra boligkontoret. Til tross for at de kunne observere det samme som da Østkantavisa var på stedet har ingenting skjedd.

De sa at det var helt vanlig med kakerlakker, sier Maha Alkhasaki oppgitt.

Problemblokk

Imidlertid er problemene til familien Alkhasaki ikke nytt for Boligbygg. Blokka i Drøbakgata 1 har, i følge administrerende direktør, Amund Alm, vært gjenstand for både kakerlakker og hærverk i lang tid.

Vi kjenner godt til problemene i den blokka, det er både kakerlakker og mye hærverk, så vi har ikke klart å holde den i stand slik som vi ønsker. Blant annet har heisene blitt ødelagt ved flere anledninger, sier han, men legger til at et samarbeidsprosjekt mellom Bydel Sagene, Boligbygg, Politiet og Barnevernet nå skal bedre situasjonen.

Vi har startet et samarbeidsprosjekt, der en person vil bli ansatt i løpet av april, for å følge spesielt opp denne og en annen blokk. Vedkommende vil fungere som en bomiljøvaktmester i tillegg til de ordinære vaktmestertjenestene våre, sier Alm, som også ber familien Alkhasaki ta direkte kontakt med han, dersom de ikke får kontakt med saksbehandler.

Får hjelp

Vi har standard prosedyrer for dette med kakerlakker, der beboerne må ta kontakt med oss. Vi har avtale med skadedyrfirmaer, som vi drar på befaring med, og kartlegger omfanget. Deretter setter vi inn tiltak umiddelbart, sier Alm.

Men de var i kontakt med saksbehandler allerede i februar, men har ikke fått hjelp enda?

De må ta kontakt med oss, og ikke med bydelen. Hvis de ikke får kontakt med saksbehandler kan de ringe meg direkte, så ser vi hva vi kan gjøre, sier Alm.

Vi bruker cirka en million kroner i året på å fjerne kakerlakker, men det som er problemet er at de aldri blir borte, det gjelder bare å holde populasjonen nede, sier Alm, som lover å ta tak i situasjonen til familien Alkhasaki umiddelbart.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere