RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vær snill mot dyrene!

Om man ikke kan ta med seg dyret, eller ikke har en god venn, nabo eller familie som kan stikke innom for å fôre, kan man faktisk ikke dra på ferie!

Sommerferien har begynt og mange reiser vekk fra kjas og mas i byen. Dessverre glemmer en del at dyrene de har anskaffet seg ikke kan være hjemme alene.

Senest mandag denne uken møtte Nordstrands Blad en katt på Brattlikollen, som mjauet sårt. I følge forretningsdrivende i Sandstuveien hadde katten klaget sin nød høylydt hele dagen. Noen naboer opplyste at de kjente igjen den gråstripete pusen. Den tilhørte trolig en av beboerne i veien, men vedkommende var dratt på åtte ukers sommerferie.

Selv om det ikke er noen trøst for denne katten, er den dessverre ikke alene. Hvert eneste år forteller dyrebeskyttelsen, og andre ildsjeler som stiller opp for de forlatte dyrene, at mange katter ender opp hjemløse i løpet av sommermånedene. Veterinærer opplever at mange kommer for å få dyrene sine avlivet, fordi de ikke kan ta dem med på ferie.

Om man bare skal være vekk noen dager, finnes det gode løsninger for både akvariefisker og undulater, men en del dyr kan ikke være hjemme alene. Katter, marsvin og kaniner trenger for eksempel mat og vann daglig. Hunder trenger i tillegg lufting flere ganger i løpet av dagen. Om man ikke kan ta med seg dyret, eller ikke har en god venn, nabo eller familie som kan stikke innom for å fôre, kan man faktisk ikke dra på ferie! Det finnes ingen gode grunner til å forlate et kjæledyr uten mat og vann til å overleve.

Når man anskaffer seg et dyr, signerer man på en måte en kontrakt om at man skal ta seg av dyret så lenge det lever. Derfor er det viktig å passe på at man tenker seg nøye om. Sommeren er dessverre også høysesong for anskaffelse av diverse dyr. Det er så lett å falle for fristelsen og ta i mot den nydelige kattungen som ungene kan leke med mens man er på hytta noen uker.

Det er uvisst om eieren av katten Nordstrands Blad møtte hadde skaffet noen til å se etter husdyret sitt. Det hender jo at katter faller ned fra balkonger. Snille naboer forbarmet seg heldigvis over den mjauende skapningen.

Lokalavisens oppfordring er å være snill mot dyrene i sommer. Om du skal på ferie, så gjør en ekstra innsats for å få noen til å se etter kjæledyret ditt. Og om du oppdager en jamrende katt, som tydelig er forlatt av ferierende eiere, kan du jo i hvert fall gi den litt mat og vann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere