RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vrang Prix


Det gjør også spellemannsvinnerne i Montèe. FOTO: PROMO
Det gjør også spellemannsvinnerne i Montèe. FOTO: PROMO
Oslos hotteste artister får fritt spillerom når de radbrekke årets Grand Prix-låter på direkten i Gamle Logen. Det kan i grunn ikke bli bedre.

SENTRUM/LØKKA: – Dette er virkelig et herlig galimatias opplegg. Noen ideer ser du for deg, samtidig som du bare må le. Når andre ler av ideen din også, uten egentlig å skjønne hva det dreier seg om, var det bare å sette igang, sier Einar Idsøe Eidsvåg, primus motor bak Modulert Grand Prix som går av stabelen neste lørdag.

Samtidig som Eurovisjon Song Contest-sirkuset starter på Fornebu Arena, står nemlig tolv artister klare ved scenen i de ærverdige lokalene til Gamle Logen – klare til å remikse årets finalebidrag på direkten og på sin helt særegne måte.

– Vi vrir og vender på et konsept som framstår som utrolig glatt; med sjampis og gullbukser. Med et bredt spekter av artister vi selv synes er spennende lager vi vår egen Grand Prix-fest, forklarer Idsøe Eidsvåg entusiastisk.

– Hipp, hipp, hurra

Harrys Gym, Montee, The New Wine og PowPow er bare noen av dem som står på scena denne kvelden. Også stjerneskuddet og Øya-aktuelle Lucy Swann takket, med skrekkblandet fryd, ja til å være med på galskapen som i år kan feire sitt femårsjubiluem.

– Hipp, hipp, hurra! Dette blir superstas! Det var i alle fall den første tanken som slo meg da telefonen ringte, tett etterfulgt av spørsmålet «Hva i helvete skal jeg egentlig gjøre?». Når jeg var så redd for å være med, fant jeg ut at dette var noe jeg bare måtte gjøre, sier Swann.

Dårlige låter

Selv minnes hun Grand Prix som en stor familiebegivenhet da hun var mindre; med seriøs poenggiving i sirlig skjema.

– Mulig at jeg har blitt eldre, men jeg føler at det var mye bedre kvalitet på låtene den gangen. Nå gir ikke Grand Prix meg noe særlig lenger, innrømmer artisten, som derimot synes at Modulert Grand Prix er et helt fantastisk konsept.

– Det er kanskje mer enn feiring av lyd enn av Grand Prix og ikke minst en super mulighet til å sette hele opplegget på hodet.

Paljettjakka ut av skapet

Også Idsøe Eidsvåg husker tilbake på barndommens melodikonkurranse med glede.

– Fra opposisjonsåra 16 til 20 var jeg mer på «Vik fra meg»-tankegangen. Det er jo så utrolig white trash!, sier han og grunner over hvordan Grand Prix alltid klarer å ha sin helt særegne stil uansett hvilke trender som finnes ellers i verden.

Selv har Swann i det minste planen klar for jakka hun skal ha på seg.

– Jeg fikk en paljettjakke i gave en gang, men må innrømme at jeg ikke er en person som vanligvis går kledd i paljetter. Nå kommer den derimot til god nytte, ler hun og legger til at ønskelåta for kvelden er godeste Didrik Solli-Tangens «My Heart is Yours».

– Den er jo helt grusom, men lettere enn Tyrkias ntz-ntz-musikk!Det er jo så utrolig white trash!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere