RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mollys flotte hale måtte amputeres og hun har blitt litt engstelig, men Kevin tror at det skal gå bra med henne.
Mollys flotte hale måtte amputeres og hun har blitt litt engstelig, men Kevin tror at det skal gå bra med henne. Foto: FOTO: Kristin Trosvik

Vred halen rundt på pusen Molly (4)

Katten Molly (4) måtte amputere halen etter å ha blitt utsatt for menneskevold.

LJABRU: Det var forrige fredag kveld at Molly kom hjem til boligen i Rosendalsveien at familien Midbøe raskt skjønte at noe var galt.

– Molly har alltid halen til værs, men denne gangen hang den rett ned, som i en «l», forteller Leigh Ann Midbøe og sønnen Kevin (15).

Da Kevin skulle kjenne på halen, løp hun inn på soverommet og ble liggende under sengen hele natten. Morgenen etter ble Molly brakt til veterinæren.

– De kjente at den ytterste delen av halen var kald. Den var helt død, sier Leigh Ann som forteller at de først trodde katten kunne ha satt fast halen i noe.

Flott hale

Molly hadde en flott vaskebjørnliknende hale.

– Jeg har alltid likt den halen så godt, forteller Kevin som i det lengste håpet at de kunne beholde mesteparten av halen. Molly hadde nemlig førlighet øverst ved haleroten.

Før operasjonen, måtte Molly ta det med ro i noen dager og ta antibiotika.

– Hun gjemte seg og var slapp. Molly som egentlig er så sosial og menneskekjær, forteller Leigh Ann.

Dårlige nyheter

Da tiden var kommet for Mollys operasjon, ringte dyrlegen med dårlige nyheter.

– Da de fikk barbert halen, så de at skadene var mer omfattende. De måtte ta nesten hele halen, sier Leigh Ann.

Da hun og Kevin skulle hente Molly fortalte dyrlegen at skadene ikke kunne vært påført av Molly eller noe annet dyr. Dette var menneskeskapt.


– Veterinæren kunne se der noen hadde tatt tak i halen med hendene og vridd skinnet. Noen har vært ordentlig hardhendte med henne, forteller Leigh Ann trist.

LES OGSÅ: - Dette er dyreplageri

Saken anmeldt

Episoden har opprørt familien Midbøe og Kevin i særdeleshet.

– Det er brutalt å oppleve at mennesker kan være så onde. Det er nesten ikke til å fatte, sier Leigh Ann.

Kevin har fortalt noen gode venner om hva som har skjedd.

– De blir helt kvalme. Jeg skjønner ikke at noen kan leve med seg selv etter å ha gjort noe sånt, sier han. Kattemishandlingen er nå anmeldt til politiet.

– Vi synes det er riktig å anmelde og å gå ut med dette. Det er masse katter i området, og vi ønsker jo at de kan fortsette å oppholde seg ute, sier Leigh Ann. Mishandlingen må ha skjedd i området rundt Rosendalsveien eller Ljabru trikkeholdeplass.

– Hun går ikke langt. Men hun er en del ved holdeplassen så det kan ha skjedd der, sier Leigh Ann og legger til:

– Nå håper vi inderlig at dette kun er en enkeltepisode og at vi ikke må låse kattene våre inne.

Vanskelig å fatte

Molly var alltid en tillitsfull, snill og sosial katt. Etter mishandlingen har hun vært engstelig og trist. Matlysten er dårlig og hun har gått ned i vekt.

– Hun er så snill, jeg skjønner ikke hvordan noen kan ha gjort dette mot henne. Man tror aldri at noe som dette skal skje deg, sier Kevin som er Mollys beste venn.

– Det jeg fryktet mest var at hun skulle bli redd for oss, men det har heldigvis ikke skjedd, sier han.

– Vi tror det skal gå bra med henne. Og vi tenker også at det kunne gått mye verre. Hun kom i hvert fall tilbake til oss og hun er i live, avslutter Leigh Anne Midbøe.

Bra å anmelde

Etterforskningsleder ved Manglerud politistasjon, Trond Vennatrø, forteller at de ikke har mottatt andre anmeldelser på dyremishandling forrige uke.

– Når det gjelder saken på Ljabru så har vi få spor og lite å gå på i forhold til hva som har skjedd med katten, sier Vennatrø som likevel synes det er bra at saken ble anmeldt.

– Selv om man ikke vet at katten har vært utsatt for mishandling, så bør man melde ifra når en katt er skadet, sier etterforskningslederen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere