*Nettavisen* Nyheter.

Vurderer å flytte Aabel-statuen

Alle landets medier kastet seg på VGs sak torsdag morgen om at Per Aabel-statuen var sporløst forsvunnet. Sannheten er at statuen har vært til reparasjon i flere måneder.

NATIONALTHEATERET: Nå vurderer ledelsen ved teateret om statuen bør flyttes på. Siden den ble satt opp i 1999, har den blitt skadet ved flere anledninger, blant annet av varebiler som driver varelevering.

Bør den flyttes, informasjonssjef ved Nationaltheateret, Ingrid Handeland?

Det er jo et betimelig spørsmål, og vi tenker på alle mulige løsninger. Samtidig mener vi at den står trygt. Statuen står langt, langt inne på fortauet, så vi skjønner ikke hvordan dette kan skje.

Samtidig bekrefter hun at statuen flere ganger er blitt skadet, og at den har vært inne til reparasjon siden en gang sist høst. VGs opplysninger om at den sto der onsdag kl 17, er altså feil.

Handeland forteller at statuen nå skal få en kraftigere sokkel. På den måten vil en av tidenes største norske teaterskuespillere være bedre rustet mot sleivete "angrep" fra ivrigere vareleverere i fremtiden. Per Aabel uttalte selv i talen under avdukingen i 1999: "Jeg håper bare at jeg får stå i fred."

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.