RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer å flytte flere OL-grener ut av Oslo


Et OL i Oslo kan muligens bli mindre kompakt enn de opprinnelige planene.
Et OL i Oslo kan muligens bli mindre kompakt enn de opprinnelige planene. Foto: Illustrasjon: Oslo kommune
Deler av Oslo-OL kan bli flyttet til andre byer for å spare penger.

OSLO: Det er VG som fredag morgen melder at flere av anleggene og grenene som er planlagt til Oslo-OL i 2022, kan bli flyttet vekk fra hovedstaden og til andre byer på Østlandet. Dette bekreftes av flere overfor avisen.

OL-søknaden sliter med oppslutningen. Nylig kom det fram at bare tre av ti sier ja til OL. Nå jobbes det med mulige endringer i arenaplanene.

– Det er nødvendig å vise Stortinget at ting kan gjøres annerledes, dersom Stortinget ønsker det. Det handler om å gjenbruke eksisterende anlegg, å redusere kostnader, og om å lage et konsept som gjør at flere kan dele på eierskapet til lekene i 2022, sier Lillehammers ordfører Espen Granberg Johnsen (Ap) til VG.

Lillehammer er søkerby sammen med Oslo, og Johnsen er medlem av den sentrale søkerkomiteen.

Blant annet vurderes det å flytte skiskyting til Lillehammer, hopp til Vikersund og å bygge en ishall til Drammen. I tillegg kan det bli aktuelt med ishaller i Østfold, enten Fredrikstad/Sarpsborg eller Mysen/Askim. Vikingskipet i Hamar er lansert som et aktuelt alternativ til skøyteøvelsene.

I OL-søknaden er det budsjettert med blant annet en ny skiskytterarena på Grønmo, sørøst i Oslo, samt fire nye ishaller. Søknaden har også lagt opp til en ishall for skøyter på Valle Hovin.

Generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund ønsker ikke å kommentere saken overfor VG.

Les også: Reklamerte for vinterleker i sommervarmen

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere