RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer å sette ned egenandelen


Grefsen skole måtte ut med en egenandel på 300 000 kroner etter en hærverksbrann i midten av april.
Grefsen skole måtte ut med en egenandel på 300 000 kroner etter en hærverksbrann i midten av april.
Grefsen skole måtte betale en egenandel på 300 000 etter at to gutter tente på skolen i midten av april. Nå vurderes det å sette ned egenandelen på forsikring hos Oslo-skolene.

GREFSEN: Egenandelen på 300 000 gikk rett av Grefsen skoles driftbudsjett. Som resultat av dette, mistet skolen muligheten til å ansette en lærer, og en av klassene måtte oppløses.

Finansbyråd Stian Berger Røsland vil nå vurdere å sette ned egenandelen på forsikring hos Oslo-skolene, melder NRK Østlandssendingen.

- Jeg har bedt om å få vurdert nå om det er grunn til å gjøre noe med forholdet mellom innbetaling av premie og størrelsen på egenandelen. At man da heller kunne betalt noe mer, og det blir sannsynligvis ganske lite, i forsikringspremie, og heller fått en noe lavere egenandel, sier Røsland til NRK Østlandssendingen.

Bystyrerepresentant fra KRF, David Hansen, synes at man burde ha konkurranseutsatt Oslo Forsikring AS.

- Jeg synes jo at det er urimelig at en kommune som skal ordne med forsikring for sine skoler ender opp med å ta markedets høyeste priser i egenandel. Hadde vi kjøpt dette privat så hadde vi mest sannsynlig kunne fått det mye billigere, og sånn tror jeg ikke det var meningen at det skulle være, sier Hansen til Østlandssendingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere