*Nettavisen* Nyheter.

Vurderer å teste større bydeler

Byråd Øystein Eriksen Søreide begrunner den sene utlysingen med at et prøveprosjekt med sammenslåing av bydeler måtte vurderes først. Her er Eriksen (til venstre) under et besøk i Bydel Søndre Nordstrand i vinter. Foto: Foto: Aina Moberg

Byrådsavdelingen har ventet med utlysningen av stillingen for å få en avklaring om et prøveprosjekt med større bydeler i Oslo.

OSLO: – Vi har avventet da det politisk har vært vurdert om man skal ha et prøveprosjekt med større bydeler, skriver kommunaldirektør i byrådsavdelingen for eldre og sosiale tjenester, Endre Sandvik og byråd for eldre og sosiale tjenester Øystein Eriksen Søreide (H) i en e-post til Lokalavisen Groruddalen.

Byråden har nå lagt prøveprosjektet på is og venter til etter kommunevalget med å dra det opp av skuffen igjen.

– Det vil nå ikke bli vurdert å gjøre før etter kommunevalget. Stillingene på Stovner og Frogner vil bli utlyst, skriver Sandvik og Søreide.

Det er ti år siden den siste store bydelsreformen, da Oslo gikk fra 25 til 15 bydeler.

Byråkratisk initiativ

Før prøveprosjektet eventuelt settes i gang, har byrådsavdelingen for eldre og sosiale tjenester tatt initiativ til en mulighetsstudie.

Studien ser på om det er grunnlag for en midlertidig sammenslåing av to-tre bydeler og hva som skal vektlegges hvis bystyret eventuelt skal vedta et prøveprosjekt der man tester ut en bydelssammenslåing.

Ikke før 2016

Ifølge byrådsavdelingen er det ingen sammenheng mellom mulighetsstudien og dagens situasjon der bydelsdirektør Tore Olsen Pran også skal ha ansvar for Bydel Stovner.

Mulighetsstudien ble igangsatt i juni, mens oppsigelsen til Maria Brattebakke kom 22. august.

Mulighetsstudien skal sluttføres innen utgangen av året.

– Spørsmålet om man faktisk skulle fremme forslag til bystyret om en slik prøvesammenslåing har ikke vært politisk vurdert i byrådet. Først må mulighetsstudien gjennomføres, og så må man se an studiens konklusjonen om det er grunnlag for at byrådet foretar en politisk vurdering om et prøveprosjekt er aktuelt. En slik vurdering i byrådet vil uansett ikke bli gjennomført før etter 1.1.2016, skriver Sandvik og Søreide.

Ifølge byrådsavdelingen skal stillingene som bydelsdirektør i Frogner og Stovner utlyses så raskt som mulig.
Tore Olsen Pran vil dermed ha ansvaret for to bydeler inntil ny bydelsdirektør er på plass, trolig ikke før våren 2015.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag